Приголомшливо смачний пиріг “Решето” — просто тане в роті!

  • Це навіть не пиріг, а справжній торт!

Пиріг “Решето” можна приготувати в кілька заходів. Наприклад, сьогодні зробити заварний крем, а завтра спекти бісквіт і доробити пиріг. Обов’язково дайте йому настоятися хоча б кілька годин. В ідеалі — ніч.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Цукор — 120 г
  • Сіль — щіпка
  • Молоко — 125 мл
  • Рафінована соняшникова олія — 125 мл
  • Борошно пшеничне — 160 г
  • Какао — 25 г
  • Розпушувач — 8 г

Крем:

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний — 50 г
  • Молоко — 500 мл
  • Цукор — 120 г
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Масло вершкове — 50 г
  • Вершки 35% — 250 мл
  • Цукрова пудра — 1 ст. л.

Приготування пирога “Решето”:

Крем:

  1. Спочатку приготуйте крем. Змішайте яйця, половину порції цукру (60 г) і крохмаль. Добре перемішайте вінчиком.
  2. А паралельно поставте на газ ківш з молоком, ваніліном і цукром, що залишився (60 г) і доведіть до кипіння.
  3. Потім яєчну суміш вилийте в ківш з молоком при інтенсивному і безперервному помішуванні.
  4. Поверніть ківш з сумішшю на газ (нагрівання середнє) і, постійно помішуючи, приготуйте заварний крем. Особливо опрацьовуйте дно, щоб крем не пригорав! На це піде хвилин п’ять.
  5. Відразу ж, поки крем гарячий, додайте в нього м’яке вершкове масло. Перемішавши. Заварний крем готовий.
  6. Викладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою в контакт. У такому вигляді остудіть повністю.
  7. Коли заварний крем повністю охолоне, збийте вершки з цукровою пудрою до м’яких піків. Введіть збиті вершки в заварний крем і обережно перемішайте. Зрештою ви повинні отримати ніжний і повітряний вершково-заварний крем.

Бісквіт:

  1. Поки остигає крем, приготуйте бісквіт. Яйця збийте з цукром, сіллю і ваніліном. Потім додайте масло і молоко. Знову збийте.
  2. Додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао. Перемішайте.
  3. Викладіть тісто в форму, застелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
  4. Готовий бісквіт повністю остудіть на решітці. На це піде зовсім мало часу: бісквіт остигає швидко.

Збираємо пиріг:

  1. Викладіть бісквіт назад у форму. У ньому необхідно зробити маленькі отвори не наскрізь. Можна це зробити насадкою для крему.
  2. Відходи (назвемо їх так) викладіть в блендер і подрібніть. Ними треба буде посипати готовий пиріг. Форму з бісквітом відставте в сторону.
  3. Викладіть крем в корнетик і заповніть ним отвори в бісквіті. Кремом, що залишився накрийте поверхню бісквіта. Розрівнявши.
  4. Зверху присипте подрібненим в блендері бісквітом.
  5. По суті пиріг “Решето” готовий. Можна їсти відразу, але краще прибрати його в холодильник на кілька годин для кращого просочення. Краще прибрати на ніч.

Детально процес приготування пирога можна подивитися на відеоролику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: