Як я швидко і просто готую кабачковий рулет
31 Серпня, 2022
Цей рецепт мене завжди рятує, коли в мене мало часу, а хочеться приготувати щось смачненьке! Готується дуже просто і швидко, виходить смачно, соковито і ситно! Цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною, смачно в будь-якому випадку! З начинкою також можна експериментувати, основа тут тільки кабачок!
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 150-170 гр.
- Зелень – за смаком
- Сіль, перець, сушений часник – за смаком
- Помідор – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Часник – 1-2 зубчики
- Сир – 50-60 гр.
- Шинка чи ковбаса – 60-80 гр.
Приготування:
- Насамперед промиваю кабачки і натираю їх на великій тертці. До кабачків додаю трохи солі та відкладаю на кілька хвилин убік, щоб кабачки пустили сік.
- Промиваю та подрібнюю зелень. Віджимаю кабачки та відправляю до них яйця, зелень, сіль та перець за смаком.
- Потім додаю борошно, перемішую і тісто готове!
- Викладаю тісто на застелений пергаментним папером лист. Пергамент я злегка змащую олією. Лопаткою або ложкою розподіляю тісто по всьому деку і відправляю випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
- Поки корж випікається можна зайнятися начинкою та соусом. Начинка може бути будь-яка, у мене сьогодні помідори і трохи шинки з сиром (дуже смачно виходить зі смаженими грибами та цибулею).
- Отже, в миску до сметани додаю нарізану зелень, подрібнений часник, сіль, перець за смаком.
- Промиваю помідор і нарізаю його кубиком, також нарізаю кубиком шинку. Сир натираю на дрібній тертці.
- До соусу додаю натертий сир (трохи сиру залишаю для прикраси, але це за бажанням). Перемішую і соус готовий.
- Готовий кабачковий корж виймаю та відставляю до остигання.
- Остиглий корж змащую соусом, потім викладаю нарізані шинку і помідори.
За допомогою пергаменту згортаю рулет. У мене залишилося трохи соусу, тому я рулет прикрасила залишками соусу та сиру. Все готово! Можна подавати на стіл та пригощатися! Приємного апетиту та відмінного настрою!
Джерело:
zhyttia.com.ua