Як зробити лікер «Бейліс» в домашніх умовах
Сьогодні додамо в нашу колекцію рецептів авторську варіацію на тему Айріш Крем, назвемо його “Homemade Baileys”.
Для приготування лікеру нам знадобляться:
- 6 грам ванільного цукру;
- 4 грами ваніліну;
- Імбир (порошок) – 1/3 чайної ложки без гірки;
- Кора дуба – чайна ложка з гіркою;
- Кориця – на кінчику ножа;
- Мед – 2 чайні ложки;
- Карамель – 3 столових ложки;
- Вершки 10% – 1 літр;
- Жовтки з курячих яєць – 2 шт;
- Кава розчинна – 2 чайні ложки;
- Вода;
- Банка згущеного молока (близько 400 грам);
- Спирт 60% – 400 мл.
Ось вам два варіанти отримання 60% спирту виходячи з того, що можна використати горілку і спирт 96%, результат обох варіантів – 420 мл спирту 60%
- Спирт 96 – 265 мл, вода – 161 мл.
- Спирт 96 – 146 мл, горілка – 280 мл.
Зрозуміло, такої надточності дотримуватися не треба, але порядок цифр видно.
Можливо є необхідність в легкому коригуванні співвідношення інгредієнтів, але це вже справа смаку. А на колір і смак, як відомо, товариш не всяк.
Послідовність дій така:
- Готуємо Карамель. Можете готувати за своїм рецептом, суть не важлива, потрібна звичайна карамель. Запропоную авторський швидко-чіткий рецепт приготування карамелі в столовій ложці.
- В столову ложку набираємо цукор без гірки, капаємо 1-2 краплі води і гріємо над полум’ям плити. Через деякий час цукор закипає, починає булькати і жовтіти. Припинити нагрівання потрібно тоді, коли весь цукор пожовтіє і ближче до країв почне ставати злегка коричневим. Але не сильно, щоб не згорів.
- У посудину, де змішувалася безалкогольна частина, всипаємо ванільний цукор (НЕ ванілін) і вливаємо відфільтровану алкогольну основу. Збиваємо міксером останній раз.
- Переливаємо в велику банку, щільно закриваємо і ставимо в холодильник на 4-5 днів.
- Зайвий жир спливе і його можна відфільтрувати через 1 шар бавовняної тканини. За цей час лікер настоїться, покращиться і зміниться його смак. Розливаємо в пляшки, попередньо можна вдруге профільтрувати через 1 шар тканини.
Пригощаючи друзів, немає сенсу говорити їм, що цей лікер ви зробили самі. Все одно не повірять.
P.S. Якщо є ірландський віскі, то для приготування алкогольної основи можна приготувати суміш зі спирту і віскі по пропорціях, наведених в поясненнях вище. Тоді у вас вийде справжній айріш крем, не інакше