Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший

Найпопулярнішим яблучним пирогом вважається шарлотка! Для багатьох цей смак і аромат знайомий ще з дитинства. Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати дещо інший варіант такого пирога.

Готується він не складніше шарлотки і виходить не менш смачним. Велика кількість соковитих яблук в оточенні ніжного, м’якого повітряного тіста.

Я завжди із задоволенням готую цей пиріг, і хочу, щоб ви його теж спробували!

Інгредієнти:

(форма – 26 см):

  • Яблука (середнього розміру) – 3 шт.
  • Яйця курячі (добірної категорії) – 3 шт.
  • Цукровий пісок – 150-180 г
  • Вершкове масло – 60 г (30 + 30)
  • Кефір – 1 склянка (200 мл)
  • Борошно пшеничне – 250-300 г (дивіться по консистенції)
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор. Збиваємо все за допомогою віночка до пишної піни. Якщо хочете зекономити час – використовуйте міксер.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  2. Розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло. Охолоджуємо до теплого стану.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  3. Приблизно половину від загальної кількості рідкої олії додаємо до збитих яєць. Перемішуємо віночком.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  4. Далі вливаємо кефір кімнатної температури. Знову перемішуємо.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  5. Просіюємо борошно і разом з розпушувачем додаємо в загальну миску до рідких інгредієнтів. Краще додавати частинами і відразу перемішувати, так простіше позбутися грудочок.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  6. Зверніть увагу, що вся кількість борошна може і не знадобиться. Тісто має вийти не забитим – гладким, шовковистим і маслянистим.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  7. Готове тісто переливаємо у форму для випікання. Якщо посуд скляний, керамічний або металевий, обов’язково попередньо змащуємо маслом та присипаємо борошном. Силіконову форму можна не промазувати – пиріг і так вийде з неї легко.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  8. Тепер беремо яблука, розрізаємо їх навпіл, акуратно вичищаємо серцевину. Потім кладемо половинку зрізом униз і нарізаємо на тонкі скибочки.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  9. Далі розтягуємо нарізану яблучну половинку так, щоб шматочки лягли внахлест.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  10. Викладаємо яблука поверх тіста.
  11. Зверху посипати цукром за смаком. Любителі пряних ароматів можуть додати пару дрібок кориці.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  12. Поливаємо пиріг зверху залишками вершкового масла і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший
  13. Коли пиріг зарум’яниться зверху, перевіряємо готовність серединки дерев’яною паличкою. Якщо сирого тіста немає – можна виймати.
  14. Готовий пиріг витягаємо з форми та подаємо до чаю. Така випічка дуже смачна і в холодному, і гарячому вигляді.Якщо залишається склянка кефіру і є трохи яблук із задоволенням готую цей пиріг: не складніше шарлотки, але ще смачніший

Готуйте, пробуйте, приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: