Юрча – улюблена заготівля на зиму!
від Denzhyttya
15 Листопада, 2021
“Юрча” – звідки така назва не знаю, але спробувавши якось пару років тому приготувати один раз і рецепт відразу прижився, і тепер я щороку закриваю по 2-3 порції, а це не менше ніж 30 банок об’ємом 500 мл. Тут все в міру і спеції та гостринка, а взимку зручно тим, що можна відкрити баночку та подати з м’ясом чи рибою, макаронами наприклад.
Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг
- перець болгарський – 1 кг
- помідори – 1,5 кг
- петрушка – 150г
- часник – 2 головки
- сіль – 80 г
- цукор – 200 г
- олія – 300 мл
- оцет 9% – 100 мл
- перець чорний горошок – 12 ш
- перець чорний запашний – 4 шт
- лавровий лист – 3 шт
Приготування:
- Кабачки очищаємо, забираємо насіння і наріжемо дрібними шматочками. Вага очищених кабачків у мене 3 кг.
- Перець 1 кг очистимо і нарізаємо такими приблизно шматочками як кабачки.
- Помідори 1,5 кг, часник 2 головки та пучок петрушки грам 150 пропускаємо через м’ясорубку.
- Помідори з петрушкою, часником переливаємо в каструлю, додаємо цукор 200 грам, сіль 80 грам, відразу вливаємо оцет 9% 100мл, вливаємо олію 250мл і додаємо спеції.
- Додаємо чорний перець горошком, чорний запашний перець і пару лаврових листочків.
- Додаємо сіль, цукор, оцет і доводимо до кипіння. Додаємо кабачки, перець перемішуємо та тушкуємо 60 хвилин.
- Не бійтеся нічого не пригорить, головне інколи помішувати.
- За цей час підготуємо банки, добре миємо та стерилізуємо, розкладаємо по банкам і закриваємо.
- Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua