З таким тістом ви можете готувати будь-які пироги і пиріжки з різними начинками.

На відміну від багатьох інших рецептів листкового тіста, це готується дуже просто, а виходить найтоншими шарами, м’якими і ніжними.

Інгредієнти:

  • вода тепла, 250 мл
  • сіль, 1 ч.л
  • борошно, близько 450 г
  • масло вершкове, 200 г

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо сіль, перемішуємо.
  2. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Маса буде м’якою і еластичною.
  3. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  4. Тісто ділимо на 5 частин, скачуємо колобки.
  5. Кожен розгортаємо в тонкий пласт на столі, присипаному борошном.
  6. Кожен пласт змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо, кожен раз промащуючи маслом. Можна складати в квадрати.
  7. Обсмажуємо такий кожен квадратик на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.Навчила всіх подруг готувати смачні коржі. Подружки в захваті

Коржі будуть пишними, вологими і просоченими маслом, але не жирними. Їх можна подавати як перекус або як доповнення до різних страв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: