Закриваю по 30 банок щороку і все мало. Рецепт солодких маринованих помідорів
10 Серпня, 2022
Помідори виходять дуже смачними, солодкими. Випивається навіть розсіл! Завжди готую багато, але ці помідорчики з’їдаються першими.
Інгредієнти:
- помідори червоні і жовті,
- часник
- чорний перчик горошок
- сіль
- цукор
- лимонна кислота
- листя вишні та смородинки
- парасольки кропу
Приготування:
- Банки ставимо в духовку на прогрівання хвилин на 10 хвилин при температурі 100 градусів можна і більше. Попередньо банки помити та висушити.
- Потім поставити воду в каструлі, довести до кипіння, а потім залити в банки до країв. Звичайно, спочатку потрібно укласти в банки зелень, спеції та помідори, а потім залити окропом.
- Далі почекати 15 хвилин, як руці буде комфортно. Тоді можна вилити воду із банок. І є два варіанти: можна вилити воду назад в каструлю і трохи долити води і поставити знову кип’ятити, або, як я робила для економії часу. Наливала в каструлю нову воду та ставила кип’ятити. Далі заливаємо вдруге і знову чекаємо охолодження.
- Після цього готуємо розчин.
На 1 літр води потрібно:
- 1 столова ложка солі
- 2 столові ложки цукру з гіркоюлимонна кислота
- на літрову баночку – 1/3 ч. л. або 3 гр
- На літрову банку піде півлітра розсолу. Уявляєте і це майже все. Кришки можна прокип’ятити або просто протерти оцтом.
- Далі потрібно закатати банки і поставити в комору або поставити на підлогу до повного остигання. Попередньо постелити рушник на підлогу та на нього поставити банку.
- От і все! Смачні помідори готові, чудовий смак порадує вас взимку. А влітку раджу їсти більше свіжих овочів!
Джерело:
zhyttia.com.ua