Доки все не з’їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму

Вітання! Сьогодні хочу поділитись з вами рецептом заготівлі огірків на зиму. Перепробувала багато рецептів, зупинилася на цьому, на мій погляд, найпростішому: виходять хрусткі огірки і багато часу на приготування не забирають.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3-3,5 кг

Розсіл на 4 банки по 1 л:

  • Вода – 1,5л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 150 мл.

На дно банки об’ємом 1 л:

  • Кріп – 2 гілочки,
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Зерна гірчиці – 1/3 ч. л.
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Перед заготівлею огірки потрібно добре промити та просушити.Доки все не з'їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму
  2. На дно банки кладемо усі необхідні інгредієнти. Наповнюємо підготовленими огірками.
  3. Заливаємо кип’ятком (я використовую електричний чайник, виходить набагато швидше і зручніше).
  4. Банки прикриваємо кришками та залишаємо на 10-15 хвилин.Доки все не з'їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму
  5. Після цього часу воду зливаємо і заливаємо кип’ятком вдруге, прикриваємо кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.
  6. Багато господинь вдруге не заливають, але я заливаю для надійності, тому що у мене немає підвалу і я зберігаю банки у квартирі в шафі.
  7. Цим часом приготуємо розсіл: у каструлю вливаю киплячу воду з чайника, так набагато швидше.
  8. Доводимо до кипіння та вливаємо оцет 9%, як закипить, розсіл готовий.Доки все не з'їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму
  9. З банок зливаємо воду і заливаємо киплячим розсолом.Доки все не з'їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму
  10. Закриваємо кришками і укутуємо, залишаємо до повного остигання.Доки все не з'їж, не заспокоїшся! Хрусткі огірочки на зиму

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: