Закуска в тарталетках із сиром та креветками
Маленькі акуратні тарталетки зі смачним наповненням – дуже зручний вибір закуски для святкового столу.
Виглядає така закуска презентабельно, а готується просто і досить демократичного набору продуктів. Кошики з тіста можна спекти самостійно або придбати в будь-якому супермаркеті. Як начинка для тарталеток пропоную випробувати пікантну сирну масу з кропом і часником, доповнену креветками, лимоном та зеленню. Мені дуже сподобалося поєднання сиру, лимона та креветок. Сподіваюся, і вам сподобається! Беріть на замітку!
Інгредієнти:
- Кріп свіжий 4 гілочки
- Сметана 1 ст.
- Сир 150 г
- Петрушка свіжа 4 гілочки
- Тарталетки 12 шт.
- Лимон 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Сіль 1 щеп.
- Креветки 12 шт.
Приготування:
Етап 1 / 8
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: пісочні тарталетки, креветки, сир будь-якої жирності (чи сирний рикотта), часник, сметану, лимон та свіжу зелень (кріп та петрушку).
Етап 2 / 8
Варено-морожені креветки залити окропом, залишити на 2-3 хвилини, потім відкинути на друшляк, остудити, очистити панцирі, видалити нутрощі та хвости.
Сир викласти в миску і розім’яти ложкою або товкачем на пюре.
Додати до сиру дрібку солі, роздавлений через прес зубчик часнику і трохи дрібно нарізаного кропу.
Етап 4 / 8
Додати в миску сметану.
Добре перемішати сир зі сметаною, кропом, сіллю та часником.
Етап 6 / 8
Лимон ретельно помити гарячою водою і нарізати тонкими кружальцями.
Кожен кружечко нарізати на чотири частини.
Очищені креветки сполоснути та обсушити.
Наповнити сирною масою тарталетки.
Етап 8 / 8
Зверху викласти скибочки лимона та креветки.
Прикрасити тарталетки листочками петрушки.
Викласти тарталетки на блюдо і одразу подавати.
Смачного!