Закуска з кабачків “Улюблена”

“Улюблена” закуска з кабачків. Жоден сезон кабачків у мене не обходиться без цієї страви. Можна приготувати відразу побільше, частину подати в гарячому вигляді, а що залишається прибрати в холодильник, на наступний день навіть буде ще смачніше.

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 4 шт
  • сіль за смаком
  • часник – 4-5 зубчики
  • кріп – 1 пучок
  • майонез – 200 г

Домашній майонез:

  • соняшникова олія – 150 мл
  • яйце – 1 шт
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • цукор – 1/4 чл.
  • сік лимона – 1 ст.л.
  • гірчиця – 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Кабачки молоді 4 штуки миємо і нарізаємо на кружечки. Якщо кабачки вже не молоді потрібно почистити шкірку і прибрати насіння.
  2. На даному етапі я не солю. На сковорідку наливаємо олію, кладемо кабачки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Так смажимо всі кабачки.
  3. Тепер приготуємо соус. Можна вже взяти готовий майонез, я роблю  домашній.
  4. У банку наливаємо 150 мл олії, розбиваємо 1 яйце, так щоб жовток був цілим, опускаємо блендер на жовток і збиваємо до загустіння секунд 15-20, тепер додаємо сіль 1/3 ч.л., 1/4 ч.л. цукру, додаємо 1/2 ч.л. гірчиці і 1 ст.л. соку лимона, пробиваємо ще раз все блендером.
  5. Майонез готовий, якщо будете брати готовий майонез потрібно 200гр.
  6. Часник 4-5 зубчиків поріжемо дрібно. Кріп  також подрібнимо. Додаємо до майонезу, часник і кріп, перемішуємо.Закуска з кабачків "Улюблена"
  7. Беремо відповідний контейнер, кладемо шар кабачків, підсолюємо і промазуємо соусом, шар кабачків, підсолюємо, соус і так чергуємо.
  8. Прибираємо в холодильник на 20 хвилин хоча б, чи залишити на ніч щоб кабачки настоялися або подати в теплому вигляді, тут все на любителя.

У будь-якому випадку це дуже смачний варіант приготування кабачків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: