Закуска з крабових паличок: всі продукти доступні і дуже смачні
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачної і при цьому красивої закуски з крабових паличок.
Приготувати цю закуску можна буквально за 15 хвилин і продукти досить доступні. Така закуска завжди “з’їдається” зі столу в першу чергу. Спробуйте, вам точно сподобається!
Інгредієнти:
- Крабові палички – 200 г (одна велика упаковка)
- Курячі яйця – 2 шт.
- Твердий або напівтвердий сир – 100 г
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Зелень петрушки або кропу – маленький пучок
- Часник – 1 зубчик
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
Насамперед необхідно зварити круто 2 курячих яйця: заливаємо їх холодною водою і відправляємо на вогонь. Варимо 7-9 хвилин з моменту закипання, потім зливаємо кип’яток, заливаємо новою порцією холодної води і залишаємо охолоняти.
А тим часом натираємо крабові палички на дрібній тертці. Щоб було простіше натерти, можна їх злегка заморозити – покласти в морозилку на 15-20 хвилин. Всю отриману крабову «стружку» ділимо на 2 нерівні частини: третину відкладаємо поки в сторону, іншу пересипаємо в глибоку миску.
Охолоджені яйця чистимо від шкаралупи і так само дрібно натираємо, а потім додаємо до крабових паличок в миску.
Сир також натираємо на дрібній тертці, додаємо до попередніх інгредієнтів. Туди ж відправляємо подрібнену зелень, пропущений через прес часник і пару ложок майонезу. Все добре перемішуємо. Пробуємо і доводимо до смаку сіллю і перцем.
Тепер злегка змащуємо руки рослинною олією або змочуємо водою і формуємо з крабової суміші кульки. Розмір – на ваш розсуд. Можна зробити сніжки великими або зовсім дрібними – на один укус.
А потім обвалюємо кожну кульку в відкладених раніше тертих крабових паличках.
Все, закуска готова до подачі. Смачного!