Закусочний салат на зиму
від Denzhyttya
19 Серпня, 2021
Відмінна закуска і доповнення до страв.
Інгредієнти:
- капуста – 1 кг
- болгарський перець – 1 кг
- помідори – 1 кг
- цибуля – 1 кг
- морква – 1 кг
- огірки – 1 кг
- сіль – 5 ч.л
- рослинне масло – 1 ст
- оцет 7% – 1 ст
- цукор – 5 ст.л
Приготування:
- З капусти зніміть верхні листочки, потім розріжте капусту навпіл або на чотири частини. Тонко наріжте капусту.
- Морквину очистіть і наріжте тонкою соломкою. Якщо хочете спростити собі задачу, потріть моркву на тертці для корейської моркви або просто на крупній тертці.
- Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
- Болгарський перець вимийте, потім видаліть з нього насіння і виріжте плодоніжки. Наріжте перець соломкою.
- Помідори наріжте невеликими шматочками .
- Огірки наріжте кружальцями або півкільцями.
- Всі нарізані овочі складіть у велику каструлю.
- У мисці приготуйте маринад для салату. Змішайте оцет з рослинним маслом. Додайте цукор і сіль. Перемішайте.
- Отриманою сумішшю полийте нарізані овочі. Добре все перемішайте. Залиште овочі на годину, а потім каструлю з овочами відправте на плиту. Доведіть салат до кипіння.
- Варіть салат 5-10 хвилин, а потім в гарячому вигляді розкладіть по стерилізованим банкам. Додаткова стерилізація не потрібна.
- Закочені банки переверніть і укутайте. Залиште охолоджуватись до наступного дня. Потім приберіть салат в банках в комору.
Вдалих вам заготовок!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya