Заливний пиріг з броколі

Пропоную вашій увазі рецепт заливного пирога з броколі. Капусту будемо використовувати свіжу, тільки попередньо трохи відваримо, щоб вона стала м’якша. Тісто замісимо на кефірі. Потім все з’єднаємо і випечемо пиріг з рум’яною скоринкою і найніжнішою пористою м’якушкою. Броколі додасть випічці не тільки приємний смак, але і буде ефектно виглядати, коли пиріг наріжемо на порційні шматочки. Як бачите, все дуже просто. Обов’язково спробуйте і поділіться своїми враженнями!

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% – 1,5 склянки
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Броколі – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Насіння кунжуту – за бажанням
  • Вода – для варіння капусти

Форма розміром 20×12 см

Склянка = 200 мл

Приготування:

  1. Щоб приготувати заливний пиріг з броколі, підготуйте інгредієнти за списком до рецепту.
  2. У глибокій мисці з’єднайте кефір, сіль і курячі яйця. За допомогою віночка ретельно перемішайте до однорідного стану.
  3. Потім додайте просіяне борошно і розпушувач.
  4. Знову перемішайте, щоб не було борошняних грудочок. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Накрийте миску кухонним рушником і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.Заливний пиріг з броколі
  5. А поки займіться начинкою. У відповідну ємності закип’ятіть воду, додайте дрібку солі і викладіть суцвіття брокколі. Проваріть їх протягом 2-3 хвилин (в залежності від їх розміру), після чого перекладіть на друшляк, щоб стекла зайва рідина.Заливний пиріг з броколі
  6. Дайте капусті трохи охолонути.
  7. Термостійку форму застеліть пергаментом і викладіть половину тіста. Поверх нього розподіліть підготовлені суцвіття броколі.Заливний пиріг з броколі
  8. Зверху викладіть тісто і щедро посипте насінням кунжуту (льону або маку).Заливний пиріг з броколі
  9. Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися в залежності від потужності вашої духовки, орієнтуйтеся за кольором. Випічка повинна придбати гарний рум’янець.
    Заливний пиріг з броколі
  10. Перекладіть пиріг на металеву решітку і дайте повністю охолонути, після чого наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.Заливний пиріг з броколі

Заливний пиріг з брокколі виходить не тільки смачним, але і дуже красивим. Всередині він ніжний і пористий, а зовні покритий золотистою скоринкою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: