Заливний пиріг з броколі
від Denzhyttya
25 Березня, 2021
Пропоную вашій увазі рецепт заливного пирога з броколі. Капусту будемо використовувати свіжу, тільки попередньо трохи відваримо, щоб вона стала м’якша. Тісто замісимо на кефірі. Потім все з’єднаємо і випечемо пиріг з рум’яною скоринкою і найніжнішою пористою м’якушкою. Броколі додасть випічці не тільки приємний смак, але і буде ефектно виглядати, коли пиріг наріжемо на порційні шматочки. Як бачите, все дуже просто. Обов’язково спробуйте і поділіться своїми враженнями!
Інгредієнти:
- Кефір 2,5% – 1,5 склянки
- Яйце куряче – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Броколі – 100 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Насіння кунжуту – за бажанням
- Вода – для варіння капусти
Форма розміром 20×12 см
Склянка = 200 мл
Приготування:
- Щоб приготувати заливний пиріг з броколі, підготуйте інгредієнти за списком до рецепту.
- У глибокій мисці з’єднайте кефір, сіль і курячі яйця. За допомогою віночка ретельно перемішайте до однорідного стану.
- Потім додайте просіяне борошно і розпушувач.
- Знову перемішайте, щоб не було борошняних грудочок. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Накрийте миску кухонним рушником і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- А поки займіться начинкою. У відповідну ємності закип’ятіть воду, додайте дрібку солі і викладіть суцвіття брокколі. Проваріть їх протягом 2-3 хвилин (в залежності від їх розміру), після чого перекладіть на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Дайте капусті трохи охолонути.
- Термостійку форму застеліть пергаментом і викладіть половину тіста. Поверх нього розподіліть підготовлені суцвіття броколі.
- Зверху викладіть тісто і щедро посипте насінням кунжуту (льону або маку).
- Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися в залежності від потужності вашої духовки, орієнтуйтеся за кольором. Випічка повинна придбати гарний рум’янець.
- Перекладіть пиріг на металеву решітку і дайте повністю охолонути, після чого наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Заливний пиріг з брокколі виходить не тільки смачним, але і дуже красивим. Всередині він ніжний і пористий, а зовні покритий золотистою скоринкою.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua