Заливний пиріг з абрикосами – пишний і ароматний
Проста випічка може бути дивно смачною. Заливний пиріг з абрикосами сподобається своєю пишністю і приголомшливим ароматом. Ванільно-фруктові нотки викличуть бажання спробувати частування навіть у тих, хто до солодкого байдужий.
Складові:
- Борошно пшеничне – 200 г.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 70 г.
- Кефір – 200 мл.
- Ванілін – 2 г.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Масло вершкове – 50 г.
- Абрикоси – 100 г.
- Розпушувач – 10 г.
Як приготувати пиріг з абрикосами:
1. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на сковороді. Даємо йому час охолонути.
2. Кефір виливаємо в миску. Додаємо сіль і курячі яйця, які трохи збили виделкою в окремій мисці. Якщо яйця дрібні, то слід взяти три штуки.
3. Додаємо цукор (50 г) і ванілін. Кількість солодкості можна збільшувати або зменшувати на свій розсуд. Перемішуємо. Решту цукру подрібнюємо за допомогою кавомолки і відставляємо в сторону. Цукрова пудра знадобиться для посипання.
4. Всипаємо половину пшеничного борошна, яку з’єднали з розпушувачем і просіяли через сито. Можна додати соду, але краще додати в кефір і перемішати.
5. Компоненти добре перемішуємо за допомогою віночка або міксера. Вливаємо охолоджене вершкове масло.
6. Борошно, що залишилося частинами додаємо і перемішуємо. Завдання – отримати консистенцію тіста таку, щоб воно ліниво стікало з ложки. Залежно від якості борошна, його може знадобитися більше або менше.
7. Форму для випічки необхідно змастити вершковим маслом, посипати борошном через ситечко.
8. Виливаємо половину тіста. Викладаємо шматочки абрикос, які заздалегідь помили, обсушили і порізали.
9. Виливаємо решту тіста. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Час залежить від висоти виробу та особливостей духової шафи.
10. Готовому заливному пирогу з абрикосами даємо час охолонути. Потім посипаємо випічку цукровою пудрою, яку зробили самі або купили в магазині. Можна не посипати. Смачне частування, приготоване своїми руками, сподобається всій родині.