Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею – дуже смачний і ароматний

Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею – дуже смачний і ароматний

Пропонуємо спекти дуже смачний, ароматний і разом з тим дуже простий у приготуванні домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею. Замість вишні в начинку можете додати будь-які ягоди по сезону і вашим бажанням.

Підготуємо за списком необхідні продукти для приготування ніжного пісочного пирога з яблуками і вишнею. Вершкове масло можна замінити на якісний маргарин з жирністю не менше 60%, якщо вважаєте за краще використовувати його для випічки. Замість йогурту в пісочне тісто можна додати густий кефір в тій же кількості.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 200 г.
  • Цукор – 130 г.
  • Яйця курячі (середні) – 2 шт.
  • Йогурт без добавок – 80 г.
  • Розпушувач – 7 г.
  • Ванілін – 1 г.
  • Борошно пшеничне  – 350 г.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Вишня (без кісточок) – 250 г.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л. +
  • Цукор – 4 ст. л. (в начинку).
  • Цукрова пудра – для подачі.

Додатково (для борошняної крихти):

  • Борошно – 50 г.
  • Масло вершкове – 30 г.
  • Цукор – 30 г.

Час приготування: 1 година 30 хвилин. Кількість порцій: 6-8.

Приготування:

  1. У відповідну за розміром миску просіваємо борошно з ваніліном і розпушувачем. Додаємо шматочки дуже холодного масла і перетираємо все в масляну крихту за допомогою виделки  або просто руками.
  2. Курячі яйця розтираємо з цукром до  однорідної маси.
  3. Змішуємо борошняну крихту, цукрово-яєчну масу і йогурт.
  4. Швидко замішуємо пластичне, м’яке тісто.
  5. Довго місити пісочне тісто не можна, інакше воно затягнеться і втратить свою розсипчасту структуру при випічці.
  6. Прибираємо його в холодильник приблизно на півгодини, помістивши миску з тістом в поліетиленовий пакет.Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею - дуже смачний і ароматний
  7. Яблука очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо їх тонкими часточками. Бажано взяти солодкі плоди, які в поєднанні з легкою кислинкою вишні додадуть нашому пирогу гармонійний смак.
  8. Вишню звільняємо від кісточок і змішуємо з крохмалем, щоб при випічці не виділявся зайвий сік і пиріг не виявився надто вологим.
  9. Деко застилаємо папером для випічки, бажано з силіконовим покриттям. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Велику рівномірно розподіляємо по поверхні деко, формуючи невисокий бортик. Викладаємо шматочки яблук і вишню на тісто. Злегка посипаємо начинку сумішшю цукру і кориці.Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею - дуже смачний і ароматний
  10. Зверху на начинку викладаємо шматочки тіста, що залишилося в хаотичному порядку, залишаючи між ними невеликі проміжки. Товщина шматочків тіста повинна бути однаковою. Зверху змащуємо поверхню пирога збитим яйцем і посипаємо борошняною солодкою крихтою.
  11. Випікаємо ніжний пісочний пиріг з яблуками і вишнею 40-45 хвилин при температурі 170 градусів.Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею - дуже смачний і ароматний
  12. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути на деко протягом 5-7 хвилин.
  13. Гострим ножем розрізаємо готовий, ще гарячий, пиріг на порційні шматочки і щедро посипаємо ванільною цукровою пудрою. Пісочний пиріг з яблуками і вишнею вийшов неймовірно ароматним, ніжним, розсипчастим. Подаємо його з чаєм, кавою і насолоджуємося чудовою домашньою випічкою разом з усією родиною.Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею - дуже смачний і ароматний

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: