Замішую тісто, готую вечерю в духовці порційно з різними начинками
від Denzhyttya
20 Лютого, 2022
Останнім часом часто хочеться чогось печеного, з духовки покуштувати, з повітряним тістом! Набридли всі ці прості гарніри з котлетами та м’ясом.
Приготування:
- Замішую звичайно дріжджове тісто(на воді). Тут його 600 г. Воно вже добряче піднялося. Починаю готувати начинку – порізані слайсами печериці відправляю на сковороду.
- Спочатку готую їх під кришкою до випаровування вологи, потім солю, кладу шматочок вершкового масла і трохи обсмажую.
- Готуватиму на вечерю для кожного буду щось середнє між хачапурі та піцою.
- Отже, формую човники як для хачапурі. Змащую їх майонезом та кетчупом.
- 300 грам сиру сулугуні ділю порівну і викладаю поверх соусів.
- Поки що все однаково для всіх. Наступна складова начинки – ароматні грибочки.
- А ось болгарський перець ми з чоловіком любимо, а мій син не їсть.
- Тому один виріб готую без нього.
- На своє хачапурі я викладаю зверху ще й сир із пліснявою. Він божественний у випічці! Мої чоловіки його не люблять, от і добре.
- Порції для них я доповнюю тертим сиром іншого сорту.
- І відправляю вечерю до духовки на 20 хвилин, при 180 градусів.
- А поки що із залишків тіста приготую для чоловіка обід на роботу.
- Шматок тіста розтягую руками. Викладаю сосиску, сир та перець. Край тіста, протилежний сосисці, витягую в сторони.
- Завертаю ось так.
- І готові вироби кладу в будь-яку форму для запікання.
- Тут вже й вечеря готова.
- Духовка мені ще потрібна. Допікаю чоловікові завтрашній обід.
- Змащую зверху тісто з сосисками кетчупом і випікаю його при тому ж режимі, що і хачапурі-піци.
- Ось такі великі та повітряні апетитні батончики з сосисками всередині виходять.
- А тепер можна і повечеряти. Але спочатку обов’язково зверху кожного човника я викладаю трохи вершкового масла.
- Воно тане і надає соковитості вершковості… зверху трохи перцю з млина, зелень. І можна насолоджуватися вечерею!
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua