Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Такі картопляні булочки-пампушки вам точно сподобаються і ви готуватимете їх не лише з святкового приводу. Але й просто, щоб побалувати своїх дітей смачною здобою.

Інгредієнти:

  • картопля відварена, 300 г
  • цукор, 1 ст
  • сіль, 1 ч.л
  • молоко, 50 мл
  • олія соняшникова, 2 ст.л
  • дріжджі сухі 4 г
  • борошно, 200 г
  • паприка копчена для посипання

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з цукром, сіллю, молоком і олією.
  2. Всипаємо дріжджі в масу, коли стане теплою, перемішуємо і всипаємо частинами просіяне борошно.
  3. Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  4. Ділимо тісто на 6 частин і скачуємо колобки.
  5. Викладаємо колобки на лист, застелений пергаментом і трохи притискаємо долонею, щоб вони стали коржами.
  6. Змащуємо молоком і присипаємо паприкою. Можна прикласти трафарет сніжинки та обсипати спеціями, коли сніжинку приберете, залишиться гарний візерунок.Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин, коли пампушки добре підрум’яняться.

Булочки виходять дуже пишними, м’якими, ароматними, можна посипати кунжутом та іншими посипками на ваш смак.Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб

Якщо є час, можна всередину кожного колобка покласти по шматочку твердого або плавленого сиру із зеленню, запашними травами. Тоді виходить ще смачніше та ароматніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: