Замість хліба на святковий стіл. «Сніжинки»: залишаються свіжими набагато довше, ніж хліб
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Такі картопляні булочки-пампушки вам точно сподобаються і ви готуватимете їх не лише з святкового приводу. Але й просто, щоб побалувати своїх дітей смачною здобою.
Інгредієнти:
- картопля відварена, 300 г
- цукор, 1 ст
- сіль, 1 ч.л
- молоко, 50 мл
- олія соняшникова, 2 ст.л
- дріжджі сухі 4 г
- борошно, 200 г
- паприка копчена для посипання
Приготування:
- Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з цукром, сіллю, молоком і олією.
- Всипаємо дріжджі в масу, коли стане теплою, перемішуємо і всипаємо частинами просіяне борошно.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
- Ділимо тісто на 6 частин і скачуємо колобки.
- Викладаємо колобки на лист, застелений пергаментом і трохи притискаємо долонею, щоб вони стали коржами.
- Змащуємо молоком і присипаємо паприкою. Можна прикласти трафарет сніжинки та обсипати спеціями, коли сніжинку приберете, залишиться гарний візерунок.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин, коли пампушки добре підрум’яняться.
Булочки виходять дуже пишними, м’якими, ароматними, можна посипати кунжутом та іншими посипками на ваш смак.
Якщо є час, можна всередину кожного колобка покласти по шматочку твердого або плавленого сиру із зеленню, запашними травами. Тоді виходить ще смачніше та ароматніше.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua