Замість маленьких смажених млинців запікаю один великий і біля плити не стою, так Ви ще точно не готували: мої “ліниві” млинці із сирною начинкою

Як спробувала і відразу перейшла на такий спосіб приготування. Тепер мені не потрібно стояти біля плити і натискати багато маленьких млинців. Я просто запікаю один великий в духовці, загортаю в нього начинку і ділю на порції. Ось як я готую свої “ліниві” млинці з сиром.

Інгредієнти:

На 8-10 шт. (деко / форма 25х35см)

Млинці:

  • Яйця – 2 шт.
  • Звичайний цукор – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 8 гр
  • Молоко – 200 мл
  • Вершкове масло – 10 гр
  • Борошно – 80 гр

Начинка:

  • Сир – 200 гр
  • Сметана – 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр

Додатково:

  • Цукрова пудра – за смаком
  • Олія – для змащування паперу

Приготування:

  1. Спочатку роблю тісто. Це дуже швидко, займає не більше 5-ти хвилин.
  2. Вбиваю в миску яйця, додаю звичайний і ванільний цукор і злегка збиваю вінчиком.
  3. Потім вливаю молоко і розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Знову зовсім злегка збиваю.
  4. І вводжу борошно, але тільки не відразу все, а в 2-3 прийоми. Перемішую до однорідності, щоб не було грудочок.
  5. Тісто готове. Воно рідке, як для звичайних млинців.
  6. Застеляю невелике деко або простору форму для випічки пекарської папером і змащую її олією. Заливаю тісто.
  7. Ставлю в заздалегідь розігріту духовку і випікаю 18-20 хвилин при 200 С.
  8. Тісто під час випічки поводиться дивним чином. Воно так здувається і ходить ходуном, прямо як живе. Це дуже цікаво.
  9. Поки печеться млинець готую начинку. Вона може бути будь-якою. Тут у мене сирна з родзинками.
  10. Змішую сир, трохи сметани і цукор. Потім додаю родзинки. Їх я зазвичай запарюю хвилин на п’ять, щоб були м’якішими.
  11. Виймаю свій диво-млинчик з духовки і даю йому трохи охолонути. Під час охолодження він трохи здувається, але залишається гнучким і м’яким.
  12. Перевертаю зворотною стороною і укладаю на нього начинку.
  13. Потім просто повертаю рулетом і ріжу поперек на порції. У цьому рецепт я зробила їх вісім, але можна різати і тонше.
  14. Залишається посипати цю красу цукровою пудрою і можна подавати.

Млинці дуже ніжні. Від звичайних на смак не відрізнити. Зате не потрібно весь час стояти у розпеченої сковороди, смажити і постійно щось заливати і перевертати. Можна навіть на сніданок приготувати без клопоту. Поставити в духовку і займатися іншими справами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: