Запечена свинина із сухофруктами
від Denzhyttya
28 Грудня, 2021
Свинина із сухофруктами, приготовлена в духовці, – одна з страв,що подається до святкового столу.
Інгредієнти:
- Свинячий ошийок 2,5 кг
- Петрушка 20 г
- Чорнослив 70 г
- Курага 70 г
- Часник 1 шт.
- Сушений інжир 70 г
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Чорний перець (мелений) 1 за смаком
- Сіль 1 за смаком
- Цукор 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
Приготування:
- Замочіть сухофрукти у теплій воді на годину. Так вони додадуть м’ясу соковитості.
- Свинину розріжте таким чином, щоб у вас вийшов пласт, завтовшки пару сантиметрів. При необхідності м’ясо можна трохи відбити. Натріть його сумішшю спецій із двох сторін.
- Викладіть сухофрукти на м’ясо. Також покладіть листочки петрушки.
- Тепер найвідповідальніший момент – загорніть м’ясо в рулети та скрутіть шпагатом. Це допоможе зберегти форму та сік.
- Випікайте свинину дві години при 160 градусах, а потім ще півгодини при 180 градусах.
Існує ще один варіант приготування цієї страви, схожою з бужениною. Вибирається округлий шматок ошийка або вирізка. Зверху робляться поздовжні надрізи, завглибшки кілька сантиметрів. Ці надрізи потрібно заповнити сухофруктами та часником, після чого щільно перемотати м’ясо шпагатом. Тоді воно виглядає ще красивішим!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya