Запечена свинина із сухофруктами

Свинина із сухофруктами, приготовлена ​​в духовці, – одна з страв,що подається до святкового столу.

свинина із сухофруктами

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок 2,5 кг
  • Петрушка 20 г
  • Чорнослив 70 г
  • Курага 70 г
  • Часник 1 шт.
  • Сушений інжир 70 г
  • Часниковий порошок 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) 1 за смаком
  • Сіль 1 за смаком
  • Цукор 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.

Приготування:

  1. Замочіть сухофрукти у теплій воді на годину. Так вони додадуть м’ясу соковитості.як приготувати святкову свинину
  2. Свинину розріжте таким чином, щоб у вас вийшов пласт, завтовшки пару сантиметрів. При необхідності м’ясо можна трохи відбити. Натріть його сумішшю спецій із двох сторін.свинина із сухофруктами в духовці
  3. Викладіть сухофрукти на м’ясо. Також покладіть листочки петрушки.як приготувати свинину в духовці
  4. Тепер найвідповідальніший момент – загорніть м’ясо в рулети та скрутіть шпагатом. Це допоможе зберегти форму та сік.рулет зі свинини рецепт
  5. Випікайте свинину дві години при 160 градусах, а потім ще півгодини при 180 градусах.як запекти свинину

Існує ще один варіант приготування цієї страви, схожою з бужениною. Вибирається округлий шматок ошийка або вирізка. Зверху робляться поздовжні надрізи, завглибшки кілька сантиметрів. Ці надрізи потрібно заповнити сухофруктами та часником, після чого щільно перемотати м’ясо шпагатом. Тоді воно виглядає ще красивішим!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: