Запечені фаршировані кабачки в духовці. Дуже смачний та простий рецепт

Сьогодні хочу поділитися простим рецептом фаршированих кабачків в духовці. Часто готую такі кабачки на вечерю для сім’ї.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Сіль за смаком.

Начинка:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л. без гірки.
  • Кабачок – вирізані серединки двох кабачків.
  • Сир – 50 гр.
  • Петрушка та кріп за смаком.
  • Олія для смаження.

Приготування:

  1. Кабачки нарізати брусками висотою 2-3см. З одного боку акуратно вирізати серединку, щоб вийшов “стаканчик”.
  2. Змішуємо оливкову олію, часник, сіль та спеції. Добре олією промазуємо кабачки з усіх боків. Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-30 хвилин.
  3. Приготуємо начинку. Обсмажуємо цибулю та морквою на олії 5 хвилин. Додаємо болгарський червоний перець. Сіль за смаком. Обсмажуємо ще 2 хвилини. Після чого додаємо нарізані серединки кабачків. Готову начинку остуджуємо, додаємо кріп із тертим сиром.
  4. Начиняємо кабачки, відправляємо в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів.

Посипаємо зверху сиром та запікаємо ще 5 хвилин.

Страва готова. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: