Запечені овочі під сиром
Думаю, багато мам зі мною погодяться, що нагодувати дітей овочами складно. І якщо влітку вони з радістю їдять салати, то від буряка і моркви ніс вернуть. Так що завжди намагаюся зробити страву смачнішою. наприклад, запечені овочі під сиром вони прийняли на ура.
До вищезгаданих інгредієнтів я додала ще картоплю і гарбуз. Кількість і співвідношення овочів ви можете змінювати на свій смак. Якщо взяти вершки з низьким відсотком жирності, то страва виходить низькокалорійною. Мені шалено подобається посипати овочі пармезаном, тоді і смак стає багатшим. Але цілком підійде будь-який твердий сир або моцарелла.
Інгредієнти:
- морква 1-2 шт.
- буряк 2 шт.
- картопля 3-4 шт.
- гарбуз 300 г
- вершки 250 мл
- твердий сир 150 г
- каррі 1 ч. л.
- часник 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- сіль за смаком
- суміш перців за смаком
Приготування:
- Почистіть овочі та наріжте їх скибочками завтовшки 3 мм. Буряк можна нарізати ще тонше, він готується довше. До кожного овочу додайте 2-3 ст. л. вершків, трохи солі і спецій. Перемішайте.
- Викладіть овочі в форму для запікання рядами так, як показано на фото. Ви можете складати один овоч в окрему стопку або чергувати шматочки між собою.
- Коли форма буде заповнена, розподіліть між рядами лавровий лист і очищені зубчики часнику.
- Змішайте вершки з частиною натертого на крупній тертці сиру. При бажанні можете додати ще трохи спецій. Залийте овочі соусом так, щоб він покривав їх на 1/3 або до половини.
- Накрийте фольгою і запікайте при 170 градусах приблизно 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу і посипте сиром, що залишився. Поверніть в духовку до утворення золотистої скоринки.
Овочі виходять дуже ніжними, з вершковим смаком. Вони стануть відмінним гарніром до будь-якого м’яса. Але і самі по собі можуть бути повноцінною вечерею.