Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами
від Denzhyttya
25 Вересня, 2021
Сьогодні на вечерю у нас буде запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами.
За що я люблю овочеві пироги з м’ясом, так це за їх простоту. Тут вам відразу і гарнір, і основна страва. Такі запіканки завжди виходять соковитими і ароматними. Фарш підійде будь-який, навіть краще змішати два або три види м’яса.
Інгредієнти:
- Картопляне пюре 500-700 г
- сметана 80-100 г
- курячий фарш 500 г
- Цибуля 1 шт.
- часник 2-3 зуб.
- помідор 400-500 г
- Томатна паста 1-1,5 ст. л.
- баклажан 400-500 г
- яйце 1 шт.
- паприка 0,25 ч. л.
- Куркума 0,25 ч. л.
- базилік 0,25 ч. л.
- Червоний перець мелений 0,25 ч. л.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю, відваріть і зробіть пюре. Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і запікайте 15-20 хвилин при 180 градусах.
- Складіть фарш, цибулю і часник в чашу блендера і перебийте до однорідності. Потім обсмажте на сухій сковороді до випаровування вологи, посоліть і поперчіть.
- Натріть помідори на крупній тертці і додайте до фаршу. Туди ж відправте томатну пасту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою 10-15 хвилин.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть на дно 2/3 картопляного пюре. Рівномірно розподіліть і наколіть виделкою. Залийте сметаною і додайте спеції.
- Викладіть шар баклажанів, а зверху – фарш. Вбийте яйце в пюре з картоплі , що залишилось і добре перемішайте. Перекладіть його в кондитерський мішок і прикрасьте запіканку гратами або просто покрийте картопляною масою.
- Надішліть запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Щоб страва краще тримала форму, дайте їй настоятися 15 хвилин.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки