Запіканка з кабачків під соусом “Бешамель”

Складові

  • 4 кабачка
  • 500-600г. яловичого фаршу
  • 150г.сира (“Гауда”, “Російський” і т.д.)
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • вершкове масло
  • 2-3 цибулини

Для соусу “Бешамель”

  • 3 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки борошна ( можна додати борошна трішки більше)
  • 500 мл. молока
  • щіпка мускатного горіха
Приготувати соус “Бешамель”:
Розтопити в сотейнику( сковорідці) вершкове масло, додати борошно і підсмажити до золотистого кольору( але не пережарюйте , тому що соус буде рідким ), влити тонкою цівкою молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння. Як тільки соус починає густішати , приправити за смаком перцем, сіллю і мускатним  горіхом.
Готуємо фарш:
На розігріту сковорідку кладемо вершкове масло( можна й олію , але краще все ж таки на вершковому маслі)  , додаємо посічену цибулю ,піджарюємо до золотистого кольору. Додаємо фарш ( мені найсмачніше з яловичим , але з курячим також смачно . Ви можете брати фарш який вам подобається) .Підсмажуємо фарш до готовності ( солимо, перчимо за смаком)
Тепер переходимо до кабачків.
Деко змастити рослинною олією. Кабачки вимити, витерти на сухо, відрізати кінчики (не чистити, якщо молоді кабачки) нарізати кружечками ( я трішки їх піджарюю потім викладаю на деко ) викласти на деко  кружечка одне біля одного) , зверху покласти рівномірно фарш, накрити рештою кружечками кабачків. Залити соусом “бешамель”, поставити в розігріту духовку на 30-35 мін.  Натерти сир на крупній тертці, посипати все тертим сиром і знову поставити в духовку хвилин на 10 .
Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: