Пиріг з карамельними абрикосами

Найкраще частування до чаю!

Складові:

Тісто:

  • 12-14 шт абрикосів.
  • 200 гр борошна,
  • 80 гр сметани,
  • 2 яйця,
  • 150 гр цукру,
  • 70 гр рослинної олії без запаху,
  • цедра одного лимона,
  • 7 гр розпушувача,
  • 7 гр ванільного цукру,
  • дрібка солі.

Для карамелі:

  • 180 гр цукру,
  • 80 мл води.

Приготування:

Абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і викладаємо щільно абрикоси зрізом вгору.

Всипаємо в сотейник цукор і вливаємо воду, ставимо на середній вогонь і варимо  до бурштинового кольору, і характерного запаху карамелі ( не переваріть).

Виливаємо гарячу карамель відразу на абрикоси.

Готуємо тісто:

Розтираємо яйця з цукром і ванільним цукром, додаємо сметану і цедру, перемішуємо і вливаємо олію, перемішуємо.

Додаємо борошно змішане з розпушувачем і сіллю. Замішуємо кремоподібне тісто.

Виливаємо тісто на абрикоси.

Випікаємо пиріг при 180 С протягом 35-40 хвилин.

Готовому пирогу даємо  15 хв. постояти, а потім перевертаємо на тарілку.

Приємного  смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: