Запіканка з макаронів з фаршем – 6 покрокових рецептів
Сьогодні ми будемо готувати дуже просте блюдо – запіканка з макаронів з фаршем. Така запіканка відмінно підійде для обіду або вечері, так як виходить смачною і ситною.
Для того, щоб приготувати це блюдо не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навичками. Приготувати запіканку з макаронів з фаршем можна різними способами.
Запіканка з макаронів під соусом «Бешамель»
Список необхідних інгредієнтів:
- Макарони (з твердих сортів) – 500 гр;
- Фарш м’ясний (свинина/яловичина) – 500 гр;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Сир твердий – 150 гр;
- Масло вершкове – 100 гр;
- Борошно – 2 ст. л;
- Молоко – 600 мл;
- Олія рослинна;
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем:
1. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву і сир натираємо на крупній тертці.
2. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинній олії до прозорості цибулі. Потім додаємо м’ясний фарш.
3. Обсмажуємо овочі з фаршем до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
4. Ставимо на плиту каструлю з водою для відварювання макаронів. Так само, в невеликий сотейник викладаємо вершкове масло і розтоплюємо.
5. Додаємо 2 ст. л. борошна і перемішуємо до однорідної консистенції.
6. Поступово додаємо молоко і добре перемішуємо.
7. Як тільки соус почне закипати, додаємо сіль і мелений перець.
8. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо соус близько 5-7 хвилин до загустіння. Не забуваємо безперервно помішувати, інакше пригорить. Паралельно відварюємо макарони до напівготовності.
9. Відварені макарони викладаємо у форму для запікання. Зверху додаємо обсмажений фарш і перемішуємо.
10. Рівномірно розподіляємо соус і посипаємо тертим сиром.
11. Випікаємо при 180° до появи рум’яної сирної скоринки. Після цього, ще не остигнула запіканку подаємо до столу. Приємного смаку!
Макарони для запіканки завжди потрібно відварити до напівготовності. Інакше, вони втратять свою форму
Запіканка з макаронів з сиром і помідорами
Список необхідних інгредієнтів:
- Фарш м’ясний – 500 гр;
- Макарони – 500 гр;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Кабачки цукіні (за бажанням) – 1 шт;
- Помідори – 3 шт;
- Вершки 10% – 150 гр;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Сир – 200 гр;
- Олія рослинна;
- Сіль, перець, улюблені спеції
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем і помідорами:
1. Цибулю чистимо і ріжемо кубиком. Обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
2. Викладаємо в сковороду фарш і обсмажуємо його з цибулею близько 10 хвилин. Солимо, перчимо за смаком, за бажанням, додаємо улюблені спеції і подрібнений часник.
3. Відварюємо макарони до напівготовності в підсоленій воді. Паралельно цьому, в окремій мисці з’єднуємо 3 яйця, вершки і 100 гр. тертого сиру, солимо і перчимо за смаком.
4. Нарізаємо цукіні і один помідор тонкими кружечками. А решта два помідора – дрібним кубиком.
5. У форму для запікання викладаємо 1/2 частину макаронів, зверху рівномірно розподіляємо обсмажений фарш. Далі, викладаємо нарізані кубиками помідори, кружечок кабачка і поливаємо половиною соусу.
6. Викладаємо другу половину макаронів, кружальця цукіні і поливаємо соусом, що залишився. Після цього, рівномірно розподіляємо 100 гр. тертого сиру. Зверху на сир викладаємо кружечки помідора.
7. Випікаємо в розігрітій до 200° духовці близько 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Гарячу запіканку подаємо до столу. Приємного смаку!
Цукіні в запіканку додаємо за бажанням. Хто не любить кабачки, цей пункт можна сміливо пропустити
Запіканка з макаронів з фаршем як у дитячому садку
Список необхідних інгредієнтів:
- Вермішель – 500 гр;
- М’ясо (курка або яловичина) – 500 гр;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Яйце куряче – 1 шт;
- М’ясний бульйон – 150 мл;
- Сир – 150 гр;
- Масло рослинне – 1 ст. л;
- Сіль – за смаком.
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем:
1. М’ясо промиваємо, зрізаємо плівку і жир (якщо є). Відварюємо в підсоленій воді до готовності. М’ясо охолоджуємо і пропускаємо через м’ясорубку. Залишаємо 150 мл. бульйону.
2. Цибулину очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в сковороду з 1 ст. л. рослинного масла і смажимо на середньому вогні до готовності. З’єднуємо фарш з обсмаженою цибулею і перемішуємо.
3. Відварюємо локшину в підсоленій воді до готовності і зливаємо воду. Додаємо 50-70 гр. вершкового масла і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо яйце і 150 мл. бульйону, перемішуємо до однорідності.
4. У глибоку миску викладаємо вермішель, додаємо фарш і яєчно-бульйонну суміш. Все добре перемішуємо і, при необхідності, підсолюємо.
5. Форму змащуємо вершковим маслом. Викладаємо майбутню запіканку і вирівнюємо. Зверху посипаємо тертим сиром. Випікаємо до румяности при 180° с близько 25 хвилин. Гарячу запіканку подаємо до столу. Приємного смаку !
Вермішель в запіканці можна замінити спагетті. Для цього достатньо їх дрібно наламати
Запіканка з макаронів з фаршем і грибами
Список необхідних інгредієнтів:
- Фарш м’ясний – 300 гр;
- Макарони – 300 гр;
- Печериці – 400 гр;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Помідори – 2 шт;
- Майонез – 200 гр;
- Сир – 200 гр;
- Олія рослинна;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем і грибами:
1. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на середньому вогні на рослинній олії близько 5 хвилин. Потім додаємо нарізані гриби і смажимо ще близько 10 хвилин, не забуваючи помішувати.
2. Викладаємо в сковороду фарш, перемішуємо і смажимо 10-15 хвилин. Періодично помішуємо, сіль і перець за смаком.
3. Макарони відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Зливаємо воду і перемішуємо макарони з обсмаженим фаршем і грибами.
4. Викладаємо макарони з фаршем у форму для запікання. Промазуємо майонезом, зверху викладаємо нарізані помідори і посипаємо тертим сиром.
5. Запікаємо при 180° с до золотистого рум’янцю 25-30 хвилин. Гарячу запіканку подаємо до столу. Приємного смаку!
При приготуванні запіканки, за бажанням, можна додати улюблені спеції, приправи, часник.