Заправка для борщу по-новому

Заготівлі, які полегшують нам процеси приготування різних страв, актуальні завжди, не тільки взимку, цілий рік. Тому беріть цей рецепт і готуйте багато борщового напівфабрикату, за допомогою якого улюблена страва готується набагато швидше.

Інгредієнти:

  • буряк відварений, 1 кг
  • солодкий перець та цибуля, морква по 1 кг
  • олія соняшникова, 300 мл
  • сіль, 2 ст.л
  • цукор, 100 г
  • томатна паста, 250 г
  • оцет 9%, 4 ст.л

Приготування:

  1. Буряки відварюємо і натираємо на великій тертці. Моркву також натираємо на великій тертці.
  2. Цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо в розігрітій олії до напівпрозорості.
  3. Додаємо моркву і тушкуємо все разом 10 хвилин.
  4. Солодкий перець ріжемо дрібними шматочками.
  5. У цибулю з морквою вливаємо томатну пасту і тушкуємо 10 хвилин.
  6. Томатну пасту можна замінити 1 кг помідорів, перетворених на пюре.
  7. Додаємо солодкий перець, сіль, цукор та кип’ятимо 5 хвилин.
  8. Додаємо буряки і вливаємо оцет, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою.Взимку пошкодувала, що заготувала небагато. Заправка для борщу по-новому
  9. Розкладаємо заготівлю в стерилізовані баночки і закручуємо стерилізованими кришками, залишаємо в приміщенні до остигання.

Заготівля може зберігатися кілька років, як у підвалі, так і в коморі.

За допомогою цієї універсальної заправки, ваш борщ буде готуватися вдвічі швидше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: