Маринади для грибів: смачно та надійно

Пора приступати до заготівлі грибних делікатесів. Ділюсь кількома перевіреними часом та зберіганням рецептами маринадів для грибочків.

Маринад для опеньків, маслюків та білих

Маринади для грибів: пряно, смачно, надійно

Інгредієнти:

  • 1 літр води
  • 2 ст. л. цукру
  • 4 ч. л. солі
  • 3 шт. лаврового листа
  • 6 горошин запашного перцю
  • 4 шт. гвоздики
  • ½ ч. л. меленої кориці
  • 3 ч. л. оцтової есенції 70% (або 24 ч. л. 9% оцту)

Приготування:

  1. Закип’ятити воду. Всипати сіль та цукор, прокип’ятити до розчинення.
  2. Додати лавровий лист та спеції, проварити 3 хвилини. Влити оцет і одразу зняти з вогню. Маринад готовий.
  3. Залити киплячим маринадом готові варені гриби, покладені в стерильні банки. Закатати кришками.

Маринад для лисичок

Маринади для грибів: пряно, смачно, надійно

Інгредієнти:

  • 1 л води
  • 2,5 ст. л. сіль
  • 2 ст. л. цукру
  • 10 шт. горошин чорного перцю
  • 5 штук. гвоздики
  • 10 зубчиків часнику
  • 3 головки цибулі (невеликих)
  • 3 парасольки кропу
  • 1 ч. л. насіння гірчиці
  • 0,5 ч. л. оцтової есенції 70% (або 4 ч. л. 9% оцту)
  • соняшникова олія

Приготування:

  1. Закип’ятити воду, всипати всі інгредієнти, крім оцту і проварити 20 хвилин. Додати оцет наприкінці та процідити.
  2. У банку залити маринад приблизно на одну п’яту частину, потім зварені в підсоленій воді лисички. Промивати їх не потрібно.
  3. Залити гриби маринадом.
  4.  Стерилізувати банки 20 хв. Потім у кожну банку влити по 1 ч. л. олії та закатати кришками. Перевернути банки догори дном, остудити та прибрати на зберігання.

Універсальний маринад для будь-яких грибів

Маринади для грибів: пряно, смачно, надійно

Інгредієнти:

  • 800 мл води
  • 200 мл оцту 6%
  • 5 ч. л. солі
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 5 штук лаврових листків
  • 3 гвоздики
  • 5 горошин запашного перцю
  • 10 горошин чорного перцю

Приготування:

  1. Воду прокип’ятити із сіллю та цукром. Закинути решту інгредієнтів і прогріти 1-2 хвилини.
  2. Заливати маринадом вже готові відварені гриби. Кришки кип’ятити, а банки стерилізувати обов’язково.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: