Засолювання огірків без кип’ятку, без цукру та без оцту на зиму
Холодний спосіб засолювання огірків на зиму, просто заливаю їх водою із сіллю і заготовка готова. Щороку намагаюся заготовити в такий спосіб хоча б кілька банок. Виходять ароматні, хрусткі огірки, зимою хоч для розсольника, хоч для вінегрету, інших салатів.
Нам знадобиться на 3 – х літрову банку:
- Огірки (орієнтовно 1.5 кг)
- 100 г солі
- Листя смородини, хрону, вишні.
- Кріп (парасольки)
- Часник (за смаком)
- Чорний перець горошком
- Спеції (беріть на свій смак)
Приготування:
- Огірки замочую хоч би на 30 хвилин у холодній воді, можна довше.
- Добре промиваю, нічого не видаляю, “хвостики” залишаю.
- На дно банки, кладемо спеції та трави, будь-які на Ваш смак. У мене листя хрону.
- Листя смородини та вишні, приблизно по 3 шт. на дно. Всю зелень ділю наполовину, що залишитимуся закладатиму зверху.
- Так само додаю часник та парасольки кропу.
- Тепер огірки спочатку набиваю половину банки. У середину ще кріп, часник та перець горошком.
- До плічок заповнюю огірками, зверху ще трохи зелені.
- У прохолодній воді розчинити сіль, кам’яну, без добавок.
- Вилити в банку і долити холодною догори.
- Накрити кришкою капроновою і відразу в льох, головне, щоб він був холодним. Банки краще поставити в миску, в процесі бродіння, розсіл витікатиме.
Після бродіння, якщо потрібно долити солоної води і все, нехай стоять до зими.
Якщо солити при кімнатній температурі, залишити в світлому місці, після бродіння воду злити, додати скільки витекло, прокип’ятити. Залити в банки та закатати. Я користуюся першим способом, тому засолювання огірків при кімнатній температурі, краще пошукати в інтернеті, багато способів.
Дуже швидко і просто йде не більше 15 хвилин, огірки не обов’язково використовувати рівні і красиві, для цього способу підійдуть будь-які.