Заварні тістечка – вдале тісто та просте приготування смачного десерту
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Еклери ніхто і ніколи не зможе замінити жодним модним сьогодні тістечком, така вічна класика солодкої кулінарії завжди залишається однією з найулюбленіших.
Інгредієнти:
- вода, 250 мл
- масло вершкове, 100 г
- яйця, 4 шт
- борошно, 150 г
- сіль дрібка
Для приготування крему потрібно:
- вершки жирні, 400 мл
- цукрова пудра, 100 г
Приготування:
- Всі продукти для тіста мають бути кімнатної температури.
- Воду доводимо до гарячого стану та додаємо масло, вимішуємо до повного розчинення.
- Додаємо дрібку солі і якщо любите трохи солодке тісто, додаємо трохи цукру.
- Коли вода почне закипати, всипаємо все просіяне борошно і інтенсивно перемішуємо, доки тісто не стане гладким, однорідним і тягучим. Коли почне прилипати до дна, знімаємо з плити та остуджуємо до теплого стану.
- Вводимо по 1 яйцю та добре вимішуємо. Регулюйте консистенцію тіста і якщо після 3 яєць ви бачите, що тісто м’яке, еластичне, тягнеться, але не розтікається, вам буде достатньо. У деяких випадках може знадобитися 5 яєць.
- Тісто викладаємо в пакет і відрізаємо кінчик або використовуємо мішок з насадкою.
- Деко застеляємо пергаментом і видавлюємо порції тістечок.
- Випікаємо при 190 градусах близько 30 хвилин.
- Для крему збиваємо жирні вершки або сметану з пудрою або готуємо класичний крем, беремо шоколадну пасту і т.д.
- У тістечку робимо невелику дірочку або надріз і за допомогою пакета або чайною ложкою вкладаємо крем.
Тістечка виходять дуже ніжними, справжніми, класичними еклерами.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки