Заварні тістечка – вдале тісто та просте приготування смачного десерту

Еклери ніхто і ніколи не зможе замінити жодним модним сьогодні тістечком, така вічна класика солодкої кулінарії завжди залишається однією з найулюбленіших.

Інгредієнти:

  • вода, 250 мл
  • масло вершкове, 100 г
  • яйця, 4 шт
  • борошно, 150 г
  • сіль дрібка

Для приготування крему потрібно:

  • вершки жирні, 400 мл
  • цукрова пудра, 100 г

Приготування:

  1. Всі продукти для тіста мають бути кімнатної температури.
  2. Воду доводимо до гарячого стану та додаємо масло, вимішуємо до повного розчинення.
  3. Додаємо дрібку солі і якщо любите трохи солодке тісто, додаємо трохи цукру.
  4. Коли вода почне закипати, всипаємо все просіяне борошно і інтенсивно перемішуємо, доки тісто не стане гладким, однорідним і тягучим. Коли почне прилипати до дна, знімаємо з плити та остуджуємо до теплого стану.
  5. Вводимо по 1 яйцю та добре вимішуємо. Регулюйте консистенцію тіста і якщо після 3 яєць ви бачите, що тісто м’яке, еластичне, тягнеться, але не розтікається, вам буде достатньо. У деяких випадках може знадобитися 5 яєць.
  6. Тісто викладаємо в пакет і відрізаємо кінчик або використовуємо мішок з насадкою.
  7. Деко застеляємо пергаментом і видавлюємо порції тістечок.
  8. Випікаємо при 190 градусах близько 30 хвилин.
  9. Для крему збиваємо жирні вершки або сметану з пудрою або готуємо класичний крем, беремо шоколадну пасту і т.д.
  10. У тістечку робимо невелику дірочку або надріз і за допомогою пакета або чайною ложкою вкладаємо крем.

Тістечка виходять дуже ніжними, справжніми, класичними еклерами.

Заварні тістечка – вдале тісто та просте приготування смачного десерту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: