Зефір без цукру- смачно і корисно!
За своєю дієтичністю класичний зефір – рекордсмен. Його можна знайти в кожній другій книзі рецептів правильного харчування. На 100 г зефіру припадає лише 300 кілокалорій. Спочатку здається, що це багато, але, якщо порахуєте, ви отримаєте 4 повноцінні зефірк ситандартного розміру. А тепер уявіть, наскільки легким буде зефір без цукру.
Так-так, ви все правильно прочитали! Вам не знадобиться ні цукор, ні навіть яйця, а всього два інгредієнти: фруктове пюре і желатин. У нашому рецепті використовується звичайнісіньке яблучне пюре .Ви можете взяти ягідне, але краще використовувати те, в якому більше пектину.
Інгредієнти:
- Яблучне пюре 400 г
- желатин 16 г
Приготування:
- Яблучне пюре перекладіть в термостійкий посуд і додайте до нього желатин. Залиште на 4 хвилини, щоб він набряк.
- Поставте на вогонь каструлю з водою і нагрівайте пюре на водяній бані, помішуючи до повного розчинення желатину.
- Дайте масі охолонути протягом 15 хвилин. Потім збийте її міксером до утворення світлих стійких піків (на це піде близько 10 хвилин).
- Тепер розподіліть суміш по формі для запікання і відправте в холодильник на годину. Після цього залишається тільки нарізати десерт!
Ви також можете використовувати запечені яблука для отримання основи. Таким чином, єдиний цукор, який буде в десерті, – натуральний, який міститься в фруктах в невеликій кількості. Стійкості десерту додасть желатин або агар-агар.
Поділіться цим рецептом з тими, кому подобаються корисні і прості солодощі!