М’ясо по-тайськи в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування

  • Якщо ви часто проводите час на кухні, то приготуйте м'ясо по-тайськи — смак здивує.
М'ясо по-тайськи в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування

Незвичайний смак м’яса, гостра і пікантна підлива, овочеві нотки, усе це вигідно відрізняє рецепт від звичних страв. А найголовніше, що страва виходить досить дієтичною.

Інгредієнти:

    • свинина — 500 г
    • перець солодкий — 1 шт.
    • цибуля — 1 шт.
    • морква — 1 шт.
    • часник — 2 зуб.
    • лимонний сік — 15 мл
    • соєвий соус — 60 мл
    • рослинна олія — 10 мл

Приготування:

М’ясо підготувати — обрізаємо шматочки жиру, зрізаємо з кістки. Свинину нарізаємо однаковими смужками. Перекладаємо м’ясо в глибоку миску і заливаємо соєвим соусом

Поливаємо лимонним соком, можна додати концентрат лимонного соку, який продається в магазині.

Часник очищаємо і додаємо до м’яса. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися мінімум 30 хвилин при кімнатній температурі.

У сковороду вливаємо олію і сильно прогріваємо. Невеликими порціями обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до скоринки. Якщо обсмажувати все м’ясо відразу — скоринки ми не отримаємо, бо м’ясо виділить багато м’ясного соку.

Промиваємо перець очищаємо від насіння. Цибулю так само промиваємо та очищаємо.

Всі овочі нарізаємо соломкою, а цибулю півкільцями. Коли все м’ясо обсмажиться, знімаємо його і в цьому ж маслі обсмажуємо овочі до готовності.

Повертаємо м’ясо в сковороду до овочів. Заливаємо маринадом, тушкуємо м’ясо та овочі під кришкою 15-20 хвилин.

Розкладіть по порційних тарілках рис, зверху додайте м’ясо з овочами, полийте смачним соусом, подавайте до столу і насолоджуйтесь.

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: