Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне

На прохання чоловіка приготувала хінкалі, він любить усе, що з м’яса та борошна. Ну а якщо це хінкалі, манти чи пельмені, то кохання безмежне.

У мене є улюблене тісто для пельменів, рецепт вже виставляла. Але для хінкалі люблю робити саме таке тісто, воно еластичне, трохи щільніше і ніколи не рветься.

Яке м’ясо використати, вирішувати вам, у мене свинина. Але найчастіше роблю зі свинини та яловичини 1:1.

Тісто досить щільне і у мене не вистачає терпіння вимішувати його руками, потрібно близько 7 хвилин. Я скористалася планетарним міксером, це швидше.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч.л.

Для фаршу:

  • М’ясо – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кінза – 1/2 пучка
  • Спеції, сіль та перець – за смаком
  • Вода – 200-250 мл

Приготування:

  1. Всипала в чашу міксера борошно та сіль.
  2. Влила воду та замісила тісто, помістила в пакет та залишила на 30 хвилин при кімнатній температурі.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  3. Яйця в цьому рецепті не використовую.
  4. Потім зайнялася фаршем.
  5. Прокрутила м’ясо на м’ясорубці із насадкою для середнього помелу.
  6. Додала нарізану цибулю та кінзу.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  7. Влила холодну воду. Фарш повинен бути досить рідким, але я не завжди дотримуюсь цього правила.
  8. Додала спеції для хінкалі, посолила, поперчила та перемішала.
  9. Присипала робочу поверхню борошном.
  10. З тіста зробила ковбаску та нарізала на частини.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  11. Розкачала кожну частину в тонкий коржик.
  12. У центр кожного коржика виклала м’ясну начинку.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  13. Підняла краї та закріпила так, щоб вийшов хвостик.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  14. Хвостик можна залишити і так буде правильно, але я його зрізаю.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне
  15. Потім переклала в пакет та відправила у морозилку. Ну, а частину з’їли звичайно.

З того ж тіста роблю манти.Хінкалі: користуюся рецептом вже багато років, тісто виходить ідеальне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: