Показую, як смачно і ефектно приготувати шматок м’яса в білому вині з чорносливом і горішками: таке ніжне, що просто тане в роті
![](https://denzhyttya.pp.ua/wp-content/uploads/avatars/2/5c8a6c73035d9-bpfull.jpg)
від Denzhyttya
4 Березня, 2023
![](https://denzhyttya.pp.ua/wp-content/uploads/2023/03/pokazuyu-yak-smachno-i-efektno-prygotuvaty-shmatok-myasa-v-bilomu-vyni-z-chornoslyvom-i-gorishkamy-take-nizhne-shho-prosto-tane-v-roti.jpg)
Запікаю фарширований шматок м’яса з білим вином: соковита та ароматна королівська шийка. Ніжне м’ясо з начинкою буквально тане в роті. Таке безперечно стане центром уваги на будь-якому столі!
Інгредієнти:
- М’ясо – 2,5 кг. (свинина, шия)
- Чорнослив – 100-150 гр.
- Волоські горіхи – 100 гр.
- Вино біле сухе – 100 мл.
- Часник ~ 80 гр.
- Оливкова олія – 30 мл.
- Сіль/ Перець – за смаком
Приготування:
- Шматок м’яса натираємо сіллю з усіх боків і робимо надрізи, не дорізаючи до кінця ~ 1 см.
- Часник подрібнюємо в блендері, відкидаємо в миску, додаємо: оливкову олію, сіль, суміш мелених перців і перемішуємо. Начиняємо кожен надріз часниковою сумішшю.
- Чорнослив заливаємо білим вином на 15 хвилин. Волоські горіхи нарізаємо навпіл. Фаршируємо м’ясо чорносливом і волоським горіхом кожен надріз.
- Загортаємо м’ясо спочатку в пергамент, потім у фольгу і відправляємо в розігріту духовку до 200 ° С ~ на 60 хвилин. Після розкриваємо фольгу, збризкуємо м’ясо вином в якому вимочували чорнослив і відправляємо в розігріту духовку до 180 ° С ~ на 30 хвилин.
Соковите дуже ніжне м’ясо з приголомшливим смаком та ароматом, буквально тане у роті!
Як вам такий рецепт? Чекаю на ваші коментарі!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
plyashka.com