Як приготувати полуничне варення: ТОП-5 рецептів

Як приготувати полуничне варення: ТОП-5 рецептів

У червні дозріває найсмачніша і найароматніша полуниця. З неї можна приготувати практично все: від італійської панна котто до звичного бабусиної варення.

Просте полуничне варення

Полуничне варення на зиму
Полуничне варення на зиму

Складові:

  • 1,5 кг полуниці
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки і перебрати, залишивши тільки цілі невеликі ягоди. Потім помістити їх в каструлю, пересипавши цукром, накрити кришкою і залишити на 3 години.
  2. Варення слід варити в три етапи: на маленькому вогні довести до кипіння і варити по 5 хвилин, знімаючи піну.
  3. У проміжках між варіння накрити каструлю кришкою і дати варення настоятися протягом шести годин.
  4. Готове варення гарячим фасувати в стерилізовані банки, закрити прокип’яченими кришками і дати охолонути при кімнатній температурі.
  5. Полуничне варення з цілими прозорими ягодами можна подати до столу як запашний десерт.

Полуничний джем з лимонним соком

Полуничне варення
Полуничне варення

Складові:

  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукру
  • сік 1 лимона

приготування:

  1. Полуницю перебрати, видалити плодожнокі і зважити. Ретельно промити під холодною водою.
  2. Засипати ягоди цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб полуниця пустила сік.
  3. Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і варити на середньому вогні близько 30 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється. Потім ягоди подрібнити блендером або розім’яти дерев’яною ложкою. Каструлю повернути на вогонь і, помішуючи, варити ще 20-25 хвилин
  4. Розкласти полуничний джем в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в сухому темному місці.

Варення-п’ятихвилинка з полуниці

Швидке варення з полуниці
Швидке варення з полуниці

Складові:

  • 500 г цукру
  • 1 кг свіжої полуниці

приготування:

  1. Полуницю вимити, видалити плодоніжки, викласти в глибокий посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 4-5 годин.
  2. Зацукровану полуницю перекласти в каструлю, довести до кипіння на несильному вогні, зняти піну і продовжувати кип’ятити, 5 хвилин.
  3. Гарячу полуницю розлити по сухих стерилізованих банках, закатати кришками. Остудити, перевернувши кришкою вниз. Зберігати в холодильнику.

Полуничне варення з розмарином

Полуничне варення з розмарином
Полуничне варення з розмарином

Складові:

  • 750 г свіжої або замороженої полуниці
  • 2 свіжі гілочки розмарину
  • 200 мл цукру або за смаком
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. сиропу гренадін
  • 2 ст. л. текіли
  • 1 ч. л. бальзамічного соусу
  • 1/3 ч. л. меленої суміші перців

приготування:

  1. Викласти промиту полуницю в широкий посуд (замороженим ягодам дайте відтанути). Поставити на вогонь, додати гілочки розмарину, цукор, довести до кипіння, кип’ятити 2-3 хвилини і зняти з вогню.
  2. Остудити і прибрати на холод на кілька годин, щоб ягоди просочилися сиропом.
  3. Дістати з холодильника, поставити на вогонь, додати лимонний сік, сироп, текілу, соус і перець, до вести до кипіння і варити 5-10 хвилин, акуратно помішуючи або краще струшуючи посуд. Вийняти гілочки розмарину.
  4. Остудити варення, перекласти в скляний посуд, покрити кришкою, зберігати в холодильнику.

Полуничне варення з ваніллю і чорним перцем

Полуничне варення з ваніллю
Полуничне варення з ваніллю

Складові:

  • 1 кг полуниці
  • 700 г цукру
  • 2 пакетики Желфікс 2:1
  • 1 стручок ванілі
  • 10 горошин чорного перцю, розчавлених ножем

приготування:

  1. Полуницю помити, видалити плодоніжки. Желфікс змішати з чотирма ложками цукру і з’єднати з полуницею. Перемішати.
  2. Поставити на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи.
  3. Додати розрізаний уздовж стручок ванілі разом з насінням і чорний перець горошком.
  4. Всипати цукор, що залишився і варити ще 5 хвилин. Розлити по банках, закрити і перевернути догори дном на 5 хвилин. Дати постояти протягом доби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: