Голубці з рисом, квасолею та грибами
від Denzhyttya
17 Червня, 2020
Овочева страва, яку потрібно готувати з натхненням. Рецепт голубців з квасолею, грибами та рисом – це щось особливе, адже компонентів у них більше, ніж у традиційних голубцях із фаршем, а отже потрібно скомпонувати і підготувати їх так, щоб вони гармоніювали одні з одними. Страва підходить і для приготування в піст, однак у такому разі з рецепту варто виключити сметану. Буде не менш смачно, спробуйте!
Інгредієнти для овочевих голубців
- 1 капустина
- 0,5 склянки квасолі
- 1/3 склянки рису
- 400 г печериць
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 1 склянка сметани
- свіжа або сушена зелень, сіль, цукор, перець до смаку.
Як приготувати голубці з грибами та квасолею
- Квасолю замочити у холодній воді на 3-4 години (краще на ніч). За цей час кілька разів воду змінити. Зварити до готовності.
- Рис відварити в підсоленій воді.
- Цибулю порізати дрібно, покласти в розігріту пательню з невеликою кількістю олії, підсмажити до золотистого кольору. Додати потерту на грубій тертці моркву, протушкувати 5-7 хв. Гриби порізати, покласти до моркви з цибулею, смажити до випарування рідини
- Змішати квасолю, рис, смажені гриби з овочами, посолити, поперчити, додати зелень, ретельно перемішати.
- Підготувати капустяне листя: з капустини вирізати качан, покласти її в киплячу воду і пропарити, відділити листки, відрізати або відбити потовщену частину.
- На кожен капустяний листок класти 1-2 столові ложки начинки, загорнути голубці, щільно викласти їх у глибоку каструлю.
- Сметану змішати з томатною пастою, посолити, поперчити, додати 1 ч. ложку цукру, добре розколотити до однорідності і вилити соус на голубці.
- Долити води так, щоб рідини було в рівень із верхнім шаром голубців. Накрити кришкою, поставити на вогонь.
- Довести голубці до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати голубці не менше ніж 1-1,5 години. Найкраще тушкувати в мультиварці.
- Готові голубці з квасолею, рисом та грибами подавати зі сметаною.
Джерело:
jisty.com.ua