Кабачки по-новому: Таких кабачків завжди мало! Чому не готувала так раніше
- Смачна запіканка з кабачків і фаршу, грибів, з сиром і соєвим соусом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 1 шт;
- фарш будь-який – 500 г;
- цибулю і моркву по 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- гриби на смак;
- сметана – 2 ст.л;
- соєвий соус, зелень, сіль, перець;
- сир.
Процес приготування
Кабачки очищаємо від шкірки і дуже тонко ріжемо ножем на кружечки або робимо це за допомогою терки і тремо на слайси.
Солимо кабачок і залишаємо на 15 хвилин.
Цибулю дрібно ріжемо і змішуємо з фаршем.
Моркву і часник тремо на середній тертці і змішуємо з фаршем.
Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо на кружечок кабачка човен фаршу і складаємо його вдвічі – у вигляді черепашки і викладаємо у форму фаршем вгору.
Гриби ріжемо пластинками і викладаємо зверху.
Для заливки змішуємо сметану з соєвим соусом, водою (100 мл) і заливаємо кабачки.
Порада: ви можете зробити і томатну заливку. В принципі, в запіканку ви можете додавати все, що вам до смаку, то, з чим ви поєднуєте кабачки.
Накриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, прибираємо фольгу і допікаємо до рум’яності.
Посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.
При подачі посипаємо нарізаною зеленню.