Легкий і ніжний десерт

Легкий і ніжний десерт Delizia al Caffè. Чудовий десерт з Італії!

Легкий і ніжний десерт, який буде актуальний  спекотним  літом – кавовий крем   дарує справжнє задоволення.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 90 г;
  • цукор – 90 г;
  • яйця – 3 шт;
  • ванільний екстракт, кілька крапель.

Для кавового крему візьміть:

  • молоко – 270 мл;
  • кава – 100 мл;
  • жовтки – 3 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 35 г;
  • какао якісне – 1 ч.л;
  • цукор – 110 г;
  • вершки збиті – 200 г.

Для просочення потрібно:

  • вода – 100 мл;
  • цукор – 50 г;
  • ром, невеликий стаканчик.

Процес приготування

Вам буде потрібно форма, діаметром 22 см.

Збиваємо яйця з цукром і ваніллю до пишної і густої маси.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, збиваючи до однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо бісквіт 20 хвилин та остуджуємо.

Для заварного крему нагріваємо молоко з кавою.

В іншій каструлі змішуємо яйця з цукром, перетираємо і додаємо какао, крохмаль, перемішуємо і заливаємо теплим молоком з кавою. Вливаємо частинами, добре перемішуючи.

Ставимо на вогонь і варимо до густого стану. Охолоджуємо в чаші з крижаною водою, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на пару годин.

Змішуємо вершки з заварним кремом.

Бісквіт ріжемо на 2 -3 коржа, просочуємо їх  (змішайте всі інгредієнти і зваріть просочення), змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: