Легкий і ніжний десерт
Легкий і ніжний десерт, який буде актуальний спекотним літом – кавовий крем дарує справжнє задоволення.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 90 г;
- цукор – 90 г;
- яйця – 3 шт;
- ванільний екстракт, кілька крапель.
Для кавового крему візьміть:
- молоко – 270 мл;
- кава – 100 мл;
- жовтки – 3 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 35 г;
- какао якісне – 1 ч.л;
- цукор – 110 г;
- вершки збиті – 200 г.
Для просочення потрібно:
- вода – 100 мл;
- цукор – 50 г;
- ром, невеликий стаканчик.
Процес приготування
Вам буде потрібно форма, діаметром 22 см.
Збиваємо яйця з цукром і ваніллю до пишної і густої маси.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, збиваючи до однорідності.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо бісквіт 20 хвилин та остуджуємо.
Для заварного крему нагріваємо молоко з кавою.
В іншій каструлі змішуємо яйця з цукром, перетираємо і додаємо какао, крохмаль, перемішуємо і заливаємо теплим молоком з кавою. Вливаємо частинами, добре перемішуючи.
Ставимо на вогонь і варимо до густого стану. Охолоджуємо в чаші з крижаною водою, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на пару годин.
Змішуємо вершки з заварним кремом.
Бісквіт ріжемо на 2 -3 коржа, просочуємо їх (змішайте всі інгредієнти і зваріть просочення), змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком.