Смачно і ситно: три оригінальних рецепти закусочного торта
Закусочний торт готується просто і не обмежує у виборі інгредієнтів
Закусочний торт став настільки популярний, що сьогодні очолює окремий напрям несолодких десертів. Це багатошаровий виріб, де в якості коржів використовуються вафлі, млинці, лаваш, а «кремом» є солоні компоненти. Широкий вибір останніх, привів до різноманітності рецептів.
Торт несолодкий закусочний готується просто і не обмежує у виборі компонентів. В якості основи можна використовувати вафельні або листкові коржі, млинці, крекери, лаваш. Що стосується начинки, то тут є де «розгулятися»: коржі перешаровують смаженими овочами, грибами, вареними яйцями і куркою, сьомгою, сиром .
- Як правило, начинки для закусочних тортів не вимагають термообробки після формування, тому важливо, щоб вони складалися з якісних і свіжих продуктів.
- М’ясний закусочний торт робиться з сирого фаршу, тому обов’язково пропікається в духовці.
- При приготуванні начинки не варто забувати про сумісність продуктів.
Закусочний торт з лаваша з грибами
Традиційно, закусочний торт з лаваша тушкованими грибами. Це пов’язано з особливістю лаваша швидко просочуватися і розкисати, чого неможливо з соковитою і не обводненою грибною начинкою. Від грибного соку лаваш перестає бути «гумовим», але і не перетворюється в кашу, тому торт чудово тримає форму і ще набуває аромат.
Інгредієнти:
- цибуля – 350 г;
- листи лаваша – 2 шт.;
- олія – 60 мл;
- печериці – 550 г;
- сир – 100 р.
Приготування:
Гриби і цибулю обсмажте і перекрутіть в блендері. Розріжте лаваш на 8 квадратів. Викладіть на кожен начинку і сформуйте торт. Посипте сиром. Запечіть закусочний грибний торт до розплавлення сиру.
Закусочний торт з листкового тіста
Більшість господинь роблять закусочний торт з листкових коржів. Такі коржі мають нейтральний смак і відрізняються легкою, повітряною текстурою, тому добре просочений торт просто тане у роті. Єдиний недолік – коржі повільно просочується, тому їх рясно змащують майонезом і настоюють на холоді не менше 5 годин.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500 г;
- болгарський перець – 3 шт.;
- шпинат – 250 г;
- яйце – 4 шт.;
- шинка – 250 г;
- зубок часнику – 4 шт.;
- майонез – 125 г.
Приготування:
Розділіть тісто на 6 коржів і запечіть при 180 градусах 20 хвилин. Перець запечіть. Зніміть шкірку, а з м’якоті зробіть пюре. Шпинат проваріть. Яйця натріть, шинку – наріжте. Змішайте майонез з часником. Змастіть коржі майонезом і викладіть начинку. Охолоджуйте закусочний торт 5 годин.
Млинцевий закусочний торт вражає різноманітністю. Це стосується не тільки начинок, але і коржів, які можна зробити з класичних, пишних дріжджових або щільних американських млинців. У цьому рецепті торт складається з тонких млинців на молоці і оселедцевої, цибулевої і яєчної начинок, які є традиційними для кулінарії.
Інгредієнти:
- млинці – 15 шт.;
- філе оселедця – 350 г;
- цибуля – 4 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- петрушка – 40 г;
- зелена цибуля – 80 г;
- майонез – 20 г;
- олія – 40 мл
Приготування:
Змішайте яйця з оселедцем і зеленою цибулею. Збийте майонез із зеленню. Карамелізуйте цибулю. Складайте тортик: зелень, оселедець, смажена цибуля. Повторіть шари.