Дивовижний десерт з сюрпризом-бісквітний торт з лікерним просоченням

Приготуй дивовижний десерт з сюрпризом – бісквітний торт з лікерним просоченням і шикарним ефектом омбре. Весь секрет і складність цього тортика полягає в різнокольорових коржах, які доведеться готувати окремо, кожен – зі своїм відтінком. Будьте готові до того, що така святкова випічка забере у вас  чимало часу і сил, проте результат – просто чудовий!

Інгредієнти:

для коржів:

  • 12 яєць
  • 12 ст. ложок борошна
  • 12 ст. ложок цукру
  • 4 ст. ложки полуничного сиропу (або лікеру)
  • червоний харчовий барвник
  • 1 ст. ложка вершкового масла

для крему:

  • 1 л сметани 30% -ї жирності,
  • 1 склянка цукрової пудри,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 1 ч. ложка лимонного соку.

Рецепт приготування:

3 яйця розділили на білки і жовтки. Жовтки розітріть з 2-ма ложками цукру до однорідної маси. У білки додайте  1 ст. ложку цукру і збийте до пишної стійкої піни. Приблизно 1/4 частину збитих білків з’єднайте  з жовтками і перемішуйте  акуратними рухами віночка від низу до верху, поступово додаючи 3 ст. ложки просіяного борошна, харчовий барвник і решту білкової маси.
Вилийте  бісквітне тісто в застелену пергаментом і змащену маслом роз’ємну форму і акуратно розрівняйте його по всій формі. Випікати бісквіт в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 20 хвилин, при цьому не відкриваючи дверцята, щоб бісквіт не осів. Готовому коржу дайте  злегка охолонути протягом 10 хвилин, потім дістаньте з форми, повністю остудіть і підрівняйте  краї.
Аналогічно приготуйте  інші 3 коржі . У кожен корж додавайте на 1-2 краплі барвника більше, щоб отримати ефект омбре. Ступінь фарбування вибирайте  на свій розсуд.

Приготуйте  крем для торта.

Для цього в охолоджену сметану покладіть  цукрову пудру, змішану з ванільним цукром, і збийте до однорідної маси протягом 3-5 хвилин. В кінці додайте лимонний сік і знову збийте.
Коли буде готовий останній корж, можна приступати до складання торта.

Викладіть на піднос найяскравіший рожевий корж, просочіть його полуничним лікером (або ягідним сиропом), змастіть кремом, на нього покладіть корж світліший і т.д. до найсвітлішого  коржа. Змастіть торт зверху і з боків кремом, акуратно розподіляючи і пригладжуючи з усіх боків лопаткою.
Як прикрасити торт ? Зробіть  це на свій розсуд  . Як варіант, ви можете залишити торт білосніжним, домагаючись ефекту за рахунок красивого рельєфного малюнка – така класика зацікавить і розбурхає фантазію ваших гостей.
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: