Як приготувати м’ясо в гарбузі
від Denzhyttya
14 Листопада, 2020
Ця страва буде ідеальною для пікніків . Головне – вибрати відповідний гарбуз. Він повинен бути досить великим , щоб в ньому помістилися всі інгредієнти. І обов’язково перевірте, чи немає тріщин, щоб імпровізований котел не луснув. Далі залишиться тільки очистити овоч від насіння і викласти шарами продукти. Але саме захоплююче те, що запікати фарширований гарбуз ми будемо прямо в землі. Цікаво? Тоді приступимо!
Інгредієнти:
- гарбуз 1 шт.
- картопля 5-6 шт.
- м’ясо 2-3 кг
- цибуля 3 шт.
- сметана 400 г
- помідор 3 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- часник 7 зуб.
- перець халапеньо 2 шт.
- вершкове масло 80 г
- твердий сир 100 г
- зелень 1 пучок
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Підготуйте гарбуз. Акуратно зріжте верхівку (вона нам ще знадобиться). Очистіть гарбуз від насіння і волокон, зріжте трохи м’якоті.
- Очистіть картоплю, розріжте навпіл і викладіть на дно гарбуза. Трохи посоліть і поперчіть.
- М’ясо наріжте середніми шматками і перекладіть в гарбуз, посипте сіллю і перцем. Додайте цибулю, нарізану півкільцями, і залийте сметаною.
- Наріжте помідори і болгарський перець кружечками, викладіть на сметану. З боків всуньте цілі гострі перці. Додайте очищені зубчики часнику.
- Зверху на начинку покладіть скибочки масла і пластинки сиру. Підійде будь-який твердий або плавлений сир. Посипте рубаною зеленню і сіллю.
- Накрийте кришкою і щільно упакуйте гарбуз в кілька шарів фольги. Вирийте в землі яму глибиною 50-60 см і діаметром 80-90 см. Розведіть вогнище і дочекайтеся появи вугілля.
- Помістіть гарбуз в яму, закопайте, а зверху розведіть ще одне багаття. Готуйте таким чином приблизно 2-2,5 години.
- Лопатами дістаньте гарбуз з ями. Перевірте готовність. Очистіть від фольги. Подавайте цілим.
Смачного!
Джерело:
sovkusom.ru