Бігос — секрети смачної страви. Обов’язково приготуйте!
від Denzhyttya
3 Січня, 2021
Бігос або як його ще називають бігус – традиційна страва східно-європейської кухні. Вважається, що її придумали в Польщі. Варіантів її приготування безліч. Але головний інгредієнт – капуста і м’ясо. Готове частування виходить густе, трохи кислувате і має запах копченостей.
Інгредієнти
- Яловичина – 400 г
- Капуста білокачанна – 0,6 кг
- копченості -200 гр ( ковбаса, м”ясо)
- Капуста квашена – 0,5 кг
- Цибуля 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор – 2 шт. ( або 2 ст. ложки томатної пасти , але це за бажанням)
- Чорний перець (мелений)
- Сіль – за смаком
- Соняшникова олія – за смаком
- Зелень – за смаком
- Чорнослив -100 гр
Приготування
- Наріжте м’ясо шматочками. Найкраще брати яловичину, але можна і свинячу грудинку або реберця.
- Розігрійте олію в казані .Готуйте м’ясо до рум’яності . Додайте нарізану цибулю. Тушкуйте з цибулею приблизно 8 хвилин.
- Наріжте моркву соломкою. Додайте і тушкуйте ще 8 хвилин. Поперчіть і перемішайте.
- Наріжте помідори дрібно. Додайте до маси і тушкуйте 5 хвилин.
- Додайте копченості , нарізані соломкою.
- Нашинкуйте капусту, посоліть, перемішайте руками. Дайте трохи часу, щоб вона пустила сік. Додайте капусту до м’яса з овочами.
- Додайте квашену капусту.
- Накрийте кришкою і тушкуйте 50-60 хв. Час від часу потрібно перемішувати.
- Додайте розпарений і порізаний чорнослив.
- За бажанням всипте зелень і петрушку. Найчастіше бігос подають з підсмаженим білим або чорним хлібом.
Дуже – дуже смачно !
Смачного!
Джерело:
shponder.com