Як посмажити печінку з цибулею за 5 хвилин. Смачна і ніжна печінка з цибулею

Печінка, смажена з цибулею – це досить поширена страва, яку люблять готувати багато господинь. Мій рецепт допоможе зробити вам дуже ніжну і м’яку печінку, яка буде прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • печінка свиняча або яловича, 500 г;
  • цибуля, 2 великі шт;
  • борошно, 4 ст.л;
  • вода, 50 – 100 мл;
  • сіль перець.

Приготування:

  1. Печінку промиваємо і замочуємо у воді або в молоці. Звичайно, якщо ви вимочите печінку в молоці, то страва вийде смачніша. Замочувати потрібно 2 – 3 години.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і обсмажуємо на соняшниковій олії до рум’яності.
  3. Печінку ріжемо скибочками, як ви ріжете м’ясо на відбивні.
  4. Відбиваємо трохи, обвалюємо у борошні і обсмажити на олії з двох боків до рум’яної скоринки. Обсмажувати по 1 хвилині з кожної сторони.
  5. Складаємо в сковороду шари: печінка, цибуля, знову печінка, цибуля і так, поки все не викладете.
  6. Наливаємо трохи води, солимо і перчимо, кладемо лавровий лист і різні спеції за смаком, кріп і петрушку і накриваємо кришкою.
  7. Тушкуємо на невеликому вогні близько 5 хвилин.
  8. Подаємо з різними гарнірами і сік з печінки і цибулі, використовуємо як підливу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: