Картопля з цибулею, запечена в духовці: сподобається всім і кожному

Картопля, запечена з цибулею в духовці – це передбачувано смачна і ситна страва, яка сподобається всім і кожному.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1-1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Олія – 80 мл
  • Оцет бальзамічний – 2 ст.л.
  • Розмарин сухий – 1,5 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний молотий

Приготування:

  1. Картоплю ретельно вимити, очистити і нарізати великими шматочками. Цибулю в цьому рецепті добре брати шалот. Через брак такої, у мене ріпчаста, яку також слід очистити і нарізати грубо.
  2. У велику миску скласти підготовлену картоплю і цибулю, додати часник, розібраний на зубчики, але не очищений. Все це багатство посолити, посипати перцем свіжомеленим, приправити олією і оцтом, перемішати.
  3. Розігріти духовку. На деко викласти шаром картоплю з цибулею, посипати розмарином або іншими улюбленими травами. Деко попередньо можна застелити кулінарним папером або фольгою, щоб полегшити собі його відмивання. Запікати картоплю з цибулею в духовці при 180 градусах протягом 40-45 хвилин, враховуючи особливості своєї духовки. Підрум’янити на грилі.
  4. Ароматна, рум’яна картопля готова. До картоплі приготувати овочевий салат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: