Сливовий соус до м’яса: 3 кращих рецепта
від Denzhyttya
6 Липня, 2021
Апетитний сливовий соус додасть родзинку будь-якій м’ясній страві.
Томатно-сливовий соус
Складові:
- Помідори – 2 кг
- Сливи – 2 кг
- Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
- Цукор – 150 г
- Часник – 100 г
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Перець чилі – 1-2 стручки
- Черешок селери – 2 шт.
- Базилік – пучок
- Кріп – пучок
- Зелень кінзи – пучок
Спосіб приготування:
- Помідори і сливи помити, зробити на них хрестоподібні візерунки.
- Помістити їх на 15 хвилин в гарячу воду.
- Зняти шкуру, видалити кісточки. Перекрутити в м’ясорубці.
- Ріпчасту цибулю, селеру і базилік почистити, пропустити через м’ясорубку.
- Перекручені сливи, помідори, цибуля, селера і базилік перекласти в каструлю.
- Додати сіль, цукор і закип’ятити на великому вогні.
- Після температуру зменшити до найменшої і варити масу 1,5 години.
- Часник почистити і видавити через прес. Зелень кропу і кінзи дрібно порубати.
- Додати прянощі в каструлю за 30 хвилин до кінця варіння.
- Перець чилі очистити від перегородок і насіння, дрібно нарізати і додати в соус за 15 хвилин до завершення варіння.
- Соус остудити і закатати в стерилізовані банки.
Сливовий соус ткемалі
Складові:
- Свіжі сливи – 4,5 кг
- Мелений коріандр – 1,5 ч.л.
- М’ята – пучок
- Часник – 5 зубчиків
- Цукор – 2,5 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л. або за смаком
- Питна вода – 450 мл
Спосіб приготування:
- Сливи скласти в каструлю і залити водою.
- Закип’ятити і варити на середньому вогні 2 години.
- Потім отриману масу зняти з вогню і остудити.
- Взяти іншу каструлю, встановити на ній друшляк, перекласти сливову масу і перетерти її, залишаючи шкурки і викидаючи кісточки.
- Суміш поставити знову на плиту.
- Додати туди коріандр, промиті листя м’яти, видавлений через прес часник, цукор і сіль.
- Довести масу до кипіння при середній температурі, постійно помішуючи, і варити 5 хвилин.
- Готовий соус викласти в стерилізовані банки і закрутити металевими кришками.
- Банки укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.
Китайський сливовий соус
Складові:
- Сливи – 1 кг
- Цукор – 100 г
- Рисовий оцет – 120 мл
- Корінь імбиру – 40 г
- Часник – 40 г
- Бадьян – 2 зірочки
- Паличка кориці – 1 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Насіння коріандру – 1,5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Сливи помити, видалити кісточку і шкірку.
- Далі сливову масу помістити в каструлю, бажано з товстим дном.
- Додати туди цукор, рисовий оцет, очищений і дрібно порізаний корінь імбиру, видавлений через прес часник, зірочку бадьяна, бутони гвоздики, насіння коріандру і паличку корицю.
- Поставити каструлю на плиту, закип’ятити сливи варити приблизно 30 хвилин, поки не розваряться.
- Зірочку бадьяна, бутони гвоздики, насіння коріандру і паличку корицю видалити з каструлі.
- Отриманий соус збити блендером до отримання однорідної консистенції.
- Гарячий соус розлити по стерилізованим пляшках і закрити стерилізованими кришками.
- Загорнути соус теплим рушником і залишити до повного охолодження.
Смачного!
Джерело:
ukr.media