Соус сацебелі на зиму

Це найсмачніший соус з помідорів, який я тільки знаю, і відмінна альтернатива різним магазинним кетчупам! Готується такий соус неймовірно просто, а смак у нього виходить чудовим – злегка солодкуватим, ароматним, з прянощами і сушеними травами. Підходить він як для будь-якого гарніру. А ще він настільки смачний, що іноді ми накладаємо його на шматочок житнього хлібця і їмо просто так! Загалом, запасаємося свіжими сезонними овочами і приступаємо до заготовок.

Складові:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 головка часнику
  • 3 шт. червоного солодкого перцю
  • 2-3 шт. гострого перцю
  • 1 ч.л. уцхо-сунелі
  • 1 ст.л. коріандру
  • 1 ч.л. сухої м’яти
  • 1/2 пучка фіолетового базиліка
  • 1/2 пучка кінзи
  • 1 ст.л. солі
  • Близько 1 ст.л. цукру

Приготування:

  1. Часник очистити, у помідорів видалити плодоніжки, перець очистити від насіння.
  2. Нарізати всі овочі, скласти в блендер і подрібнити. Якщо немає блендера, овочі можна пропустити через м’ясорубку.
  3. Зелень дрібно порізати.
  4. Отриману масу викласти в каструлю з товстим дном, довести до кипіння, уварювати, помішуючи, на невеликому вогні, до консистенції сметани.
  5. За 5 хвилин до готовності додати товчені спеції, сіль і цукор.
  6. Розлити по стерилізованим банкам, зверху налити трохи олії, закрити герметично кришками.
  7. Зберігати соус сацебелі в прохолодному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: