Соус сацебелі на зиму
від Denzhyttya
6 Липня, 2021
Це найсмачніший соус з помідорів, який я тільки знаю, і відмінна альтернатива різним магазинним кетчупам! Готується такий соус неймовірно просто, а смак у нього виходить чудовим – злегка солодкуватим, ароматним, з прянощами і сушеними травами. Підходить він як для будь-якого гарніру. А ще він настільки смачний, що іноді ми накладаємо його на шматочок житнього хлібця і їмо просто так! Загалом, запасаємося свіжими сезонними овочами і приступаємо до заготовок.
Складові:
- 1,5 кг помідорів
- 1 головка часнику
- 3 шт. червоного солодкого перцю
- 2-3 шт. гострого перцю
- 1 ч.л. уцхо-сунелі
- 1 ст.л. коріандру
- 1 ч.л. сухої м’яти
- 1/2 пучка фіолетового базиліка
- 1/2 пучка кінзи
- 1 ст.л. солі
- Близько 1 ст.л. цукру
Приготування:
- Часник очистити, у помідорів видалити плодоніжки, перець очистити від насіння.
- Нарізати всі овочі, скласти в блендер і подрібнити. Якщо немає блендера, овочі можна пропустити через м’ясорубку.
- Зелень дрібно порізати.
- Отриману масу викласти в каструлю з товстим дном, довести до кипіння, уварювати, помішуючи, на невеликому вогні, до консистенції сметани.
- За 5 хвилин до готовності додати товчені спеції, сіль і цукор.
- Розлити по стерилізованим банкам, зверху налити трохи олії, закрити герметично кришками.
- Зберігати соус сацебелі в прохолодному місці.
Джерело:
lifestyle.segodnya.ua