Кожний сезон обов’язково готую французький пиріг Клафуті. Простий рецепт з полуницею

Французький полуничний пиріг Клафуті, ніжний і м’який як суфле, може приготувати будь-яка господиня. Рецепт простий. Багато полуниці і тісто не складніше млинцевого. Кожен сезон обов’язково готую його кілька разів. Пиріг особливо хороший в охолодженому вигляді. Пекти його можна і у великій формі, і в декількох маленьких порційних.

Інгредієнти для форми 29-30 см:

  • Полуниця – 500 гр
  • Борошно – 130 гр
  • Молоко – 300 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 150 гр + 2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 8 гр
  • Вершкове масло – 20 гр

Покроковий процес приготування:

  1. Отже, спочатку потрібно підготувати полуницю. Видалити хвостики і нарізати її на шматочки. Великі полунички можна розрізати на четвертинки, а ті, що подрібніше – на половинки.
  2. І відразу ж підготувати форму, в якій буде випікатися пиріг. Форма може бути будь-якою, але досить просторої й не дуже високої. Її потрібно рясно змастити вершковим маслом і посипати цукром.
  3. А потім викласти в неї рівним шаром всю полуницю.
  4. Далі потрібно зробити тісто або так звану заливку. У миску вбити яйця, всипати звичайний і ванільний цукор і злегка збити все віночком просто до розчинення цукрових крупинок і утворення пінки.
  5. Далі просіяти в суміш борошно і знову все злегка збити до розчинення борошняних грудочок.
  6. В останню чергу влити молоко і перемішати до однорідності. Тісто вийде рідким, приблизно як для млинців. Щоб воно було більш стабільним потрібно дати йому постояти 5-10 хвилин.
  7. Після цього залити тістом полуницю. Оскільки пиріг під час випічки буде підніматися, рівень тіста у формі не повинен доходити до краю приблизно на 0.7 см.
  8. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій духовці при 180-190 градусах приблизно 30-35 хвилин. Як вже говорилося, пиріг під час випічки підніметься, але потім, після виймання його з духовки, опуститься до колишнього рівня.
  9. Ось так повинен виглядати готовий пиріг. Він повинен бути виражено рум’яним. Але подавати його можна тільки після повного охолодження. А краще потім ще і охолодити його в холодильнику.
  10. Перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: