Сливовий соус до м’яса: 3 кращих рецепта

Апетитний сливовий соус додасть родзинку будь-якій м’ясній страві.

Томатно-сливовий соус

Складові:

  • Помідори – 2 кг
  • Сливи – 2 кг
  • Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Часник – 100 г
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Перець чилі – 1-2 стручки
  • Черешок селери – 2 шт.
  • Базилік – пучок
  • Кріп – пучок
  • Зелень кінзи – пучок

Спосіб приготування:

  1. Помідори і сливи помити, зробити на них хрестоподібні візерунки.
  2. Помістити їх на 15 хвилин в гарячу воду.
  3. Зняти шкуру, видалити кісточки. Перекрутити в м’ясорубці.
  4. Ріпчасту цибулю, селеру і базилік почистити, пропустити через м’ясорубку.
  5. Перекручені сливи, помідори, цибуля, селера і базилік перекласти в каструлю.
  6. Додати сіль, цукор і закип’ятити на великому вогні.
  7. Після температуру зменшити до найменшої і варити масу 1,5 години.
  8. Часник почистити і видавити через прес. Зелень кропу і кінзи дрібно порубати.
  9. Додати прянощі в каструлю за 30 хвилин до кінця варіння.
  10. Перець чилі очистити від перегородок і насіння, дрібно нарізати і додати в соус за 15 хвилин до завершення варіння.
  11. Соус остудити і закатати в стерилізовані банки.

Сливовий соус ткемалі

Складові:

  • Свіжі сливи – 4,5 кг
  • Мелений коріандр – 1,5 ч.л.
  • М’ята – пучок
  • Часник – 5 зубчиків
  • Цукор – 2,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л. або за смаком
  • Питна вода – 450 мл

Спосіб приготування:

  1. Сливи скласти в каструлю і залити водою.
  2. Закип’ятити і варити на середньому вогні 2 години.
  3. Потім отриману масу зняти з вогню і остудити.
  4. Взяти іншу каструлю, встановити на ній друшляк, перекласти сливову масу і перетерти її, залишаючи шкурки і викидаючи кісточки.
  5. Суміш поставити знову на плиту.
  6. Додати туди коріандр, промиті листя м’яти, видавлений через прес часник, цукор і сіль.
  7. Довести масу до кипіння при середній температурі, постійно помішуючи, і варити 5 хвилин.
  8. Готовий соус викласти в стерилізовані банки і закрутити металевими кришками.
  9. Банки укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.

Китайський сливовий соус

Складові:

  • Сливи – 1 кг
  • Цукор – 100 г
  • Рисовий оцет – 120 мл
  • Корінь імбиру – 40 г
  • Часник – 40 г
  • Бадьян – 2 зірочки
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Насіння коріандру – 1,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточку і шкірку.
  2. Далі сливову масу помістити в каструлю, бажано з товстим дном.
  3. Додати туди цукор, рисовий оцет, очищений і дрібно порізаний корінь імбиру, видавлений через прес часник, зірочку бадьяна, бутони гвоздики, насіння коріандру і паличку корицю.
  4. Поставити каструлю на плиту, закип’ятити сливи варити приблизно 30 хвилин, поки не розваряться.
  5. Зірочку бадьяна, бутони гвоздики, насіння коріандру і паличку корицю видалити з каструлі.
  6. Отриманий соус збити блендером до отримання однорідної консистенції.
  7. Гарячий соус розлити по стерилізованим пляшках і закрити стерилізованими кришками.
  8. Загорнути соус теплим рушником і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: