Квас по-домашньому: як приготувати квас в домашніх умовах?
від Denzhyttya
2 Серпня, 2021
Про квас з бочки ходять легенди, багато хто пам’ятає його різкий аромат, приємний, освіжаючий смак з помірною солодкістю. Але приготувати його вдома виходить не у всіх. Зазвичай домашній квас кислуватий, але цей рецепт допоможе вам згадати справжній смак квасу. У домашніх умовах на цю процедуру потрібно 6 годин, тобто менше доби.
Інгредієнти:
- вода – 5 л
- цукор – 500 гр
- дріжджі в гранульованому вигляді – 6 гр
- цикорій – 40 гр
- лимонна кислота – 1 ч л
Приготування:
- Розміщуємо в ємності воду, додаємо цукор.
- Додаємо цикорій і ставимо на вогонь, при закипанні всипаємо лимонну кислоту.
- Відразу виключаємо і залишаємо охолоджуватись.
- Коли суміш охолоне, додаємо дріжджі і даємо настоятися близько 4 годин під марлевим укриттям.
- Якщо хочете отримати більш різкий напій, залиште ємність в прохолодному місці на ніч.
- Як тільки зверху з’являється пінка, можна поставити охолоджуватися і вживати.
Джерело:
mandarynka.com.ua