Дюшбара-суп з крихітними пельменями

Азербайджанська кухня відома своїми смачними і корисними стравами, які до того ж доповнюються неймовірними спеціями і зеленню. Дюшбара – одна з найсмачніших страв цієї кухні. Це суп з крихітними пельменями, який навіть має лікувальний ефект, так як його готують, коли хтось із домашніх захворів.

У різних регіонах Азербайджану готують і подають цей суп по-своєму. Може варіюватися форма пельменів, їх розмір, спеції, овочі для бульйону. Але дещо об’єднує рецепти різних регіонів – бульйон для страви обов’язково прозорий.
Спробуйте і ви приготуватицю страву і долучитися до однієї з найсмачніших кухонь у світі.

Інгредієнти:

  • баранячі ребра 600 г
  • морква 1 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • селера 200 г
  • лавровий лист 2 шт.
  • вода 3,2 л
  • пшеничне борошно 400 г
  • яйце 1 шт.
  • баранячий фарш 500 г
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • шафран за смаком
  • кінза за смаком

Приготування:

  1. Спершу потрібно відварити бульйон. Для цього покладіть в каструлю ребра, моркву, 1 цибулю, селеру, лавровий лист, залийте 3 літрами води, додайте перець за смаком.як варити бульйон
  2. Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон близько 3,5 годин, періодично прибираючи навар. Після 2,5 годин варіння посоліть бульйон. Після приготування процідіть бульйон, додайте дрібку шафрану.бульйон
  3. Замісити тісто для пельменів з борошна, води, яйця і солі. Залиште тісто на 30 хвилин.тісто для пельменів
  4. Тепер зробимо начинку для пельменів. Для цього змішайте фарш, дрібно нарізану цибулю, кінзу, сіль і перець.фарш для пельменів
  5. Тонко розкачайте тісто, виріжте з нього маленькі кружечки або квадратики діаметром приблизно 2 см, так як форма пельменів може бути різна. Наповніть тісто фаршем і зліпите мініатюрні пельмені.маленькі пельмені
  6. Повторно доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь до середнього. Закиньте пельмені в бульйон, помішуючи його, і варіть ще близько 5 хвилин після їх спливання.

Не допускайте сильного кипіння бульйону на будь-якому етапі приготування. Через це він може вийти каламутним. Подавайте дюшбару по-азербайджанськи в піалах, прикрасивши кінзою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: