Дюшбара-суп з крихітними пельменями
Азербайджанська кухня відома своїми смачними і корисними стравами, які до того ж доповнюються неймовірними спеціями і зеленню. Дюшбара – одна з найсмачніших страв цієї кухні. Це суп з крихітними пельменями, який навіть має лікувальний ефект, так як його готують, коли хтось із домашніх захворів.
У різних регіонах Азербайджану готують і подають цей суп по-своєму. Може варіюватися форма пельменів, їх розмір, спеції, овочі для бульйону. Але дещо об’єднує рецепти різних регіонів – бульйон для страви обов’язково прозорий.
Спробуйте і ви приготуватицю страву і долучитися до однієї з найсмачніших кухонь у світі.
Інгредієнти:
- баранячі ребра 600 г
- морква 1 шт.
- цибуля 2 шт.
- селера 200 г
- лавровий лист 2 шт.
- вода 3,2 л
- пшеничне борошно 400 г
- яйце 1 шт.
- баранячий фарш 500 г
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- шафран за смаком
- кінза за смаком
Приготування:
- Спершу потрібно відварити бульйон. Для цього покладіть в каструлю ребра, моркву, 1 цибулю, селеру, лавровий лист, залийте 3 літрами води, додайте перець за смаком.
- Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть бульйон близько 3,5 годин, періодично прибираючи навар. Після 2,5 годин варіння посоліть бульйон. Після приготування процідіть бульйон, додайте дрібку шафрану.
- Замісити тісто для пельменів з борошна, води, яйця і солі. Залиште тісто на 30 хвилин.
- Тепер зробимо начинку для пельменів. Для цього змішайте фарш, дрібно нарізану цибулю, кінзу, сіль і перець.
- Тонко розкачайте тісто, виріжте з нього маленькі кружечки або квадратики діаметром приблизно 2 см, так як форма пельменів може бути різна. Наповніть тісто фаршем і зліпите мініатюрні пельмені.
- Повторно доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь до середнього. Закиньте пельмені в бульйон, помішуючи його, і варіть ще близько 5 хвилин після їх спливання.
Не допускайте сильного кипіння бульйону на будь-якому етапі приготування. Через це він може вийти каламутним. Подавайте дюшбару по-азербайджанськи в піалах, прикрасивши кінзою.